Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
-FIX_FSS_M WIN1251
Kod: [Zaznacz]-FIX_FSS_M WIN1251 jakis pomysl co to moze robic ? O UTF8 nikt im jeszcze nie powiedzial ...
Cytat: szamot w Grudnia 27, 2010, 15:58:20 pmKod: [Zaznacz]-FIX_FSS_M WIN1251 jakis pomysl co to moze robic ? O UTF8 nikt im jeszcze nie powiedzial ...FIX_FSS_M - Repair malformed UNICODE_FSS metadata during Restore tylko czemu 1251 ?? Może to po wizycie Miedwiediewa ;-) ?? (IMHO powinno być 1250 jak już)
Mam problem którego nie mogę rozwiązać. Próbowałam przy pomocy kilku wątków z forum, niestety nic nie pomaga. Zainstalowałam PPS ze strony Kamsoftu, zaktualizowałam, przeniosłam plik licencji ze starego komputera (tutaj dodam: stary komp. windows xp, nowy windows 7). Wszystko gra do momentu przeniesienia danych za pomocą odtworzenia kopii bezpieczeństwa. Wyświetla się komunikat : "Nie udało się odtworzyć pliku kopii bezpieczeństwa" i nic więcej(ani kodu, błędu). Oczywiście przenoszę na pena plik z kopią bezpieczeństwa ze starego kompa i z niego odtwarzam. Nadmienię że po tzw ręcznym przeniesieniu folderu BAZA ze starego do nowego niby jest OK. Dane są, jednak nie można utworzyć kopii bezpieczeństwa. Aha, Ktoś proponował zmianę firebirda(nowy komp. 2,5) na starszą wersję (stary komp 2,0) ale to mi w ogóle nie wychodzi, PPS nie działa po zamianie i muszę instalować wszystko od początku. Proszę o podpowiedzi tylko takie tzw chłopskie-proste i rzeczowe, bo na informatyce znam się jak przykładowo kret na gwiazdach.za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję!
ogolnie pps na w7 nie chodzi zbyt dobrze
Cytat: marmot w Grudnia 28, 2010, 09:26:31 amogolnie pps na w7 nie chodzi zbyt dobrze po czym to wnioskujesz ?u nas smiga bez wiekszych problemow na kilku nowych kompach z Win7 Pro 64bitpozdrawiam