collapse

Reklama

Autor Wątek: Problem z ponownym przesylaniem usunietych wczesniej swiadczen  (Przeczytany 3466 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grzegorz0101

• Specjalista
  • Pomógł? 5
Problem z ponownym przesylaniem usunietych wczesniej swiadczen
« dnia: Grudnia 06, 2010, 16:40:04 pm »
Mam takie zapytanie. 2 miesiace temu jedno ze swiadczen w PPSie (nawiasem mowiac w stomatologii) po raz pierwszy w tym roku bylo zrobione blednie. Po jego calkowitym usunieciu zostal wygenerowany drugi raport statystyczny z tym usunietym swiadczeniem, blad w SZOI zniknal i wszystko wydawalo sie okay. Poszla rozliczeniowka, rachunek i wszystko ok

W zeszlym miesiacu robiac raport statyczny w sumie przez przypadek zauwazylem, ze jest o jedno swiadczenie (zero punktow) za duzo. Okazalo sie, ze PPS chce pobrac, z niewiadomych dla mnie przyczyn, do rap stat znowu to usuniete swiadczenie.Nie pozwolilem mu na to, poszly wszystkie bez tego usunietego. Bo po co, skoro juz zostalo m-c wczesniej wyslane w korekcie rap stat i bylo wszystko ok. Wyslalem i znowu wszystko ok.

Wprowadzilem uslugi za listopad, chce wygenerowac  rap stat i znowu widze, ze PPS chce pobrac to usuniete swiadczenie sprzed dwoch miesiecy. W sumie przypuszczam, ze i tak by sie nic nie stalo, bo jesli usluga zostala juz usunieta, w SZOI nie ma zadnych bledow (z pierwsza korekta usunelo to swiadczenie bledne, nigdy nie bylo rozliczane w II fazie) to ponowne wyslanie swiadczenia juz usunietego nic by nie zmienilo. Jednak nie da sie cos zrobic, aby PPS nie pobieral ponownie usunietych i wyslanych juz wczesniej swiadczen  do kolejnych rap stat?  Wydaje mi sie, ze ktos juz tutaj opisywal taka sytuacje. Nie moglem jednak tego znalezc. Moze przeoczylem... Za co z gory przepraszam.

P.S Zadnych ponownych zwrotek do rap stat w SZOI nie mam. Wszystko pieknie. To jednyna poprawiana ulsuga w tym roku.

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
  • Warmińsko - Mazurski OW
Odp: Problem z ponownym przesylaniem usunietych wczesniej swiadczen
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 07, 2010, 07:38:33 am »
Wszystko jest oki....PPS najpierw w statystycznym usuwa produkt, a dopiero w następnym statystycznym usuwa kontakt....
Pozdrawiam

Piotr

Offline Grzegorz0101

• Specjalista
  • Pomógł? 5
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 07, 2010, 12:53:23 pm »
Dzieki wielkie Piotr :)))))))

Jak nie urok to sraczka. Wczoraj opisywalem po raz pierwszy od dawna jeden problem, dzisiaj doszedl inny po sprawdzeniu zwrotki do rap stat. Dla jednego swiadczenia (stomatologia) widnieje blad (waga informacja). Pacjent nie figuruje w CWU. Sek w tym, ze pacjent nie jest dzieckiem, a przyniosl dowod ubezpieczenia (ma zaswiadczenie z Urzedu Pracy). Stomatolog macha ręką i mówi, żeby usunąć swiadczenie i zrobic kolejny rap stat z usunietym swiadczeniem. A wy usuwacie takie świadczenia, czy nie? W koncu do rozliczeniowki powinno to swiadczenie z informacja trafic i powinno byc ok. Tylko, ze jest koncowka roku, jakos nie chce mi sie walczyc w przyszlym roku z NFZ gdyby sie doczepil sie po jakims czasie do tego swiadczenia ;) Jednak chodzi o zasade na przyszlosc - wprowadzacie do rozliczeniowki swiadczenia z waga informacja i sie tym w tym momecnie nie przejmujecie czy nie?

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
  • Warmińsko - Mazurski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 07, 2010, 13:37:40 pm »
Ja takie świadczenia z wagą informacja wrzucam do rozliczeniowego......
Pozdrawiam

Piotr

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 469
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 7
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]