Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Zaimportowałem pliki zapytań ofertowych (Zachodniopomorskie) i co zauważyłem - brak szczegółowych punktów umów, tzn. np. w zakresie lekarza poz są tylko świadczenia lekarza poz, a nie ma świadczeń dotyczących obcych kas, koordynacji itp. Czy to jest tylko moje niedopatrzenie, błąd Funduszu, czy tak ma być? Oczywiście nie mam nic przeciwko temu gdyby rzeczywiście miało być prościej.
Nie wiem czy trzeba dawać wszystkim wizyty domowe. W razie czego zrobię tak jak w zeszłym roku i dodam lekarzom "godzinowym" po 1 minucie wizyt domowych
Po złożeniu dokumentacji i podpisaniu umowy dnia 15 stycznia pojawi się komunikat: "Informujemy o konieczności sporządzenia zgłoszenia do umowy i uzupełnienia wszystkich punktów umowy o harmonogram, personel i sprzęt w terminie do 21 stycznia. Z góry dzięujemy za fatygę i życzymy przyjemnej nocki"
Mam lekarzy "godzinowych" jak pewnie wszyscy. Jutro będę dzwonił bo pomimo, że lekarze mają wszystkie niezbędne specjalizacje, to nie przyjmują codziennie, ale nie zbieram na nich deklaracji. Lekarz pracujący pod nadzorem to taki, który nie posiada odpowiedniej specjalizacji (zaraz po stażu) (...)
Ja też zrobię tak jak mpi. W jedności siła
tzn? u mnie wszystkie pielęgniarki i położne pracują codziennie.
ale mam już ofertę zapakowaną i nic nie będę zmieniał. Jutro rano wiozę ją do NFZ