Żeby było ciekawiej to nie mam tego raportu na liście, ale jest w katalogu EXPORT. Pewnie go przez przypadek usunęłam.
Mam teraz wgrać kopię bezpieczeństwa czy jest jakiś mniej inwazyjny sposób odzyskania go?- boję się że będą problemy z wysłanymi później raportami SWX (korekta za 2009).
W starych postach znalazłam taką informację wysłaną przez
debie:
procedura naprawy błędu wprost od KAmsoftu
Odzyskanie danych może odbywać się przez moduł serwis.
1. Odzyskanie danych umożliwia funkcja SERWIS->Raportowanie do OWNFZ->Import świadczeń z pliku XML
Funkcja ta wczytuję tylko dane wymagane do formatu otwartego z pliku xml (SWX).
Jeśli w bazie znajduje się świadczenie/ produkt o większej lub równej wersji to pozycja z XML nie zostanie zaimportowana.
Taka funkcjonalność pozwala na bezpieczny import tego samego świadczenia, które znajdować się może na wielu raportach statystycznych.
Import XML tworzy również pozycje korygowane i pozycję korygujące w bazie.
*** UWAGA**** Przed wczytaniem plików xml (SWX) należy wczytać wszystkie umowy zawarte z NFZ.
2. Po wczytaniu świadczeń należy wykonać również funkcje serwisowe aktualizujące zarówno statusy pozycji rozliczeniowych jak
i niezbędne w przypadku rozliczenia szablony rachunków.
Potrzebne pliki do wykonania tych funkcji to WDR i WPR, które należy pobrać z portalu SZOI->Umowy->bieżące rozliczenie.
Każda umowa z NFZ ma odrębne pliki WDR i WPR.
Konieczne funkcje do wykonania :
a. SERWIS->Raportowanie do OWNFZ->Aktualizacja statusów->Ustawienie statusu potwierdzenia na produktach na podstawie pliku WDR
b. SERWIS->Raportowanie do OWNFZ->Aktualizacja statusów->Ustawienie statusu potwierdzenia na produktach na podstawie pliku WPR
*** W pliku WPR znajduję się informacja na jakim szablonie pozycja została rozliczona.
*** W pliku WPR nie ma informacji o produktach zapłaconych skorygowanych.
Czy mogłabym wykonać punkt 1. tej instrukcji?