Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Czy w piśmie o którym mówisz jest argumentacja iż chcą zobaczyć deklaracje celem sprawdzenia gdyż ubezpieczyciel (ZUS, KRUS) nie odprowadzają składek a NFZ chce się przekonać czy deklaracja istnieje ?
Jak odtworzyć te deklaracje (forma papierowa) skoro tych osób nie ma w większości w Polsce? ;(
Cytat: Daram w Października 27, 2010, 18:04:29 pmJak odtworzyć te deklaracje (forma papierowa) skoro tych osób nie ma w większości w Polsce? ;( W Twoim pytaniu jest zarazem odpowiedź, to raczej niemożliwe.
Listy były krótko - jeszcze w 1999 były deklaracje
Trochę nie rozumiem Twoich pytań - raz pytasz o deklaracje, raz o ubezpieczenie, raz piszesz o deklaracjach dla uczniów.Jeżeli chodzi o deklaracje na lekarza/pielęgniarkę/położną to niestety jeśli nie masz wersji papierowej to nic nie zrobisz. Co najwyżej możesz się modlić żeby Fundusz nie zażądał zwrotu pieniędzy wstecz.PZ - oni dużo krzyczą, mało mogą. Co prawda ostatnio słyszałem interpretację (to nie była interpretacja z PZ) na temat deklaracji: polegała ona na tym, że deklaracja jest potrzebna tylko i wyłącznie w przypadku sporu pomiędzy dwoma świadczeniodawcami. Jeśli pacjent przychodzi do przychodni, udzielane mu są świadczenia to nawet w przypadku braku deklaracji NFZ nie ma prawa zakwestionować tego pacjenta na liście POZ. Moim zdaniem nijak to się ma do obowiązujących przepisów, no ale każdy moze mieć swoje zdanie.
pytam o deklaracje, o ubezpieczenia i o deklaracje uczniów bo mam z tymi zagadnieniami problem- u mnie w przychodni ani pielęgniarki ani lekarz nie jest dobrze zorientowany :/