Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
WitamPrzed aktualizacją słowników uzywałam do rozliczenia zabiegów z zakresu fizykoterapii kod 93.3 Fizkoterapia lecznicza np do produktów: Ultradźwięki, Prądy Tens, MagnetronikPo aktualizacji:kod 93.3 Inne zabiegi fizjoterapeutyczne natomiast kod 93 - Fizykoterapia,respiratoroterapia, rehabilitacja i zabiegi pokrewne.Mam pytanie odnoście używania kodów do rozliczania zabiegów z zakresu fizkoterapii .Chcąc rozliczyć np. Ultradźwięki bądź Prądy DD powinnam uzyć kodu procedury 93.3 czy 93 ?Bardzo proszę o pomoc.
Czyli teraz rozliczając zabieg : Ultradźwięki muszę użyć kodu ICD -9 93.3943 - Ultradżwięki a nie tak jak wcześniej Fizykoterapia lecznicza
Wiem, pamiętam ale wtedy przy rozliczeniach nadal uzywałam 93.3 Fizykoterapia lecznicza do każdego zabiegu z zakresu fizykoterapi i wszystko przechodziło bez problemu.A tu ponownie mamy aktualizację, więc sama nie wiem co robić.
Zrobić aktualizację.