Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mam pytanie czy może ktoś z was wie czy te pola to tylko w sposób ręczny można uzupełniać czy może za pomocą filtrów da się jakoś szybciej automatycznie?
Spokojnie, w komunikacie przecież napisano:W związku z tą zmianą 2010-10-01 opublikowana zostanie nowa wersja systemu KS-PPS, która będzie umożliwiała rejestrację miejsca złożenia deklaracji oraz uzupełnienie go w dotychczas złożonych deklaracjach.Więc pojawi się możliwość automatycznej aktualizacji deklaracji o miejsce złożenia deklaracji.
Czasu będzie niewiele ( ~5-dni) więc cos trzeba będzie wykombinować.
Chodzi o raport deklaracji DEKL 4 1.4, każda deklaracja przesyłana w nowym formacie na liście musi posiadać dane o miejscu złożenia deklaracji. Ja u niektórych świadczeniodawców robiłem ofertę na jeden gabinet lekarza POZ, bez podziału na dzieci, dorośli.
PS. A wybieracie się na szkolenie? Ofertowanie 2011 - K-P OWNFZ.
Zgodnie z formatem XML należy podać Identyfikator komórki organizacyjnej, w której złożono deklarację - Część VII kodu resortowego. Jeśli nie nadano, to należy przekazać ?000?Identyfikator techniczny komórki organizacyjnej w systemie płatnika Z tego wynika że deklaracje trzeba będzie dopiąć do miejsc udzielania zgodnie z umową.Według mnie liczba gabinetów raczej nie ma znaczenia - liczy się miejsce