Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Zachodniopomorski Oddział Wojewódzki Narodowego Funduszu Zdrowia w Szczecinie informuje, że po przeanalizowaniu umowy w rodzaju Podstawowa Opieka Zdrowotna za rok 2009 wykrył istniejące nieprawidłowości w przekazywanych do ZOW NFZ raportach statystycznych, rozliczeniowych oraz rachunkach. Przekazane przez Państwa świadczenia medyczne, które po pierwszej weryfikacji w raportach statystycznych zostały zakwalifikowane do świadczeń poprawnie zweryfikowanych i umieszczone w szablonach rachunków, zostały po ponownej weryfikacji zakwestionowane i opatrzone komunikatem błąd istotny. Świadczenia te nie zostały przez Państwa poprawione i opiewają na kwotę X,XX zł.
E4000003 Ilość korygowana wynosi xx55,0000, a w dokumencie korygowanym xx-xx-xx....... wynosiła xx57,0000. Punkt umowy: 1.
Witajcie. Mam dwa problemy z rachunkami refundacyjnymi. 1. Błędne PESELE - ankiety gruźlicze 2009 CytujZachodniopomorski Oddział Wojewódzki Narodowego Funduszu Zdrowia w Szczecinie informuje, że po przeanalizowaniu umowy w rodzaju Podstawowa Opieka Zdrowotna za rok 2009 wykrył istniejące nieprawidłowości w przekazywanych do ZOW NFZ raportach statystycznych, rozliczeniowych oraz rachunkach. Przekazane przez Państwa świadczenia medyczne, które po pierwszej weryfikacji w raportach statystycznych zostały zakwalifikowane do świadczeń poprawnie zweryfikowanych i umieszczone w szablonach rachunków, zostały po ponownej weryfikacji zakwestionowane i opatrzone komunikatem błąd istotny. Świadczenia te nie zostały przez Państwa poprawione i opiewają na kwotę X,XX zł.No dobra. Odgrzebałem rachunek, który był wystawiany na styczeń, daję korektę, odejmuje tyle osób ile wskazuje mi raport przedstawiony w programie EXCEL odebranym razem komunikatem, daje OK aby zakończyć korektę i wyświetla błąd - Aby zmienić (skorygować) rachunek należy zmienić szablon. Co robić? (...)
aby wystawić korektę 1/2010/kor2 musiałem usunąć wcześniej 1/2010/kor
Postaram się jakąś kopię bez. odczytać.
Tak, teraz wiem że nie musiałem ale nie wiedziałem o zmianie opcji w ADMIN a program mi krzyczał, że nie można wystawić bo już jest. Postaram się jakąś kopię bez. odczytać.