Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
A w PPS-ie jest już wogóle taka wersja? A poza tym to dotyczy świadczeń od 1 stycznia 2010. A świadczenia, które wysyłasz to za jaki okres są?
Aby zmienić wersję grupera to musisz zaimportować nową umowę z SZOI zawierającą nową wersję grupera, czyli 5.7.16. Następnie edytujesz każdą wyznaczoną grupę w świadczeniu i zmieniasz na karcie produktu wersję grupera. Oczywiście można to zrobić za pomocą skryptów. U mnie NFZ udostępnił pliki umów zawierających nową wersję grupera, ale nie można jeszcze wyznaczać grup, ponieważ PPS nie zawiera zmian wprowadzonych zarządzeniem Nr 69/2009/DSOZ. Pewnie aktualizacja PPS umożliwiająca grupowanie świadczeń ukaże się w na początku przyszłego tygodnia.
Ciekawe, że chcesz wystawić do 25 fakturę za świadczenia ze stycznia 2010.
A najlepsze jest to, że dzwoniłem do Kamsoftu i pani podała mi sprytny numer 0703703070 na infolinię, koszt połączenia 4,88 zł za minutę, po prostu ręce mi opadają
Cytat: pav w Stycznia 24, 2010, 16:12:13 pmCiekawe, że chcesz wystawić do 25 fakturę za świadczenia ze stycznia 2010.W moim przypadku jest to faktura "połowiczna". Zawsze do 25 wystawiam pierwszą fakturę za leczenie szpitalne oczywiście.