Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Wszyscy to Polacy ale pracujący i ubezpieczeni w krajach UE. Pomimo, że to Polacy to zawsze wybieram kraj w jakim są ubezpieczeni (zgodnie z informacją uzyskaną kilka miesięcy temu z NFZ). Tyle adresów czyli dwa: jeden w kraju gdzie pracują a jeden tymczasowy w Polsce. Miesiąc albo dwa miesiące temu wprowadzili u nas jakieś filtry, przez które byłem zmuszony wpisywać oba adresy.Jakiś pomysł dotyczący drugiego pacjenta?
W przypadku pacjenta zamieszkałengo na stałe poza Polską należy wypełniać powyższe pola jak dotychczas, wskazując właściwe państwo zamieszkania na karcie pacjenta.Ścieżka: Rejestracje->Dokumenty uprawniające UE
mozesz dodac dokument ubezpieczeniowy i na karcie tego dokumenty wypelniasz TYLKO ostatni na dole adres (to chyba staly adres w panstwie zamieszkania) a na gorze karty oczywiscie wybierasz odpowiedni kraj ubezpieczenia + wszystkie dane z karty w tym instytucje z tego krajujak nie wpiszesz tego adresu ostatniego (i moze jak wpiszesz za duzo adresow) to dostajesz w zwrotnym I fazy info ze dana instytucja nie wystepuje w danym kraju bo sie na karcie dokumentu podmienia kraj na PL :-/ aha poki co pracuje na ostatnim PPSie z 2009 (jeszcze nie probowalem wersji z 2010 wiec nie wiem jak tam jest ale nie powinno sie zmienic bo nic nie pialo no i w w/w sposob przeszlo mi wlasnie kilku pacjentow na umowie AOS i POZ)
tzn: pacjenta uzupełniam tylko na pierwszej karcie, a na karcie dokumentu uprawniającego wpisuję obydwa adresy. No i oczywiście zaznaczam jako obcokrajowiec, odpowiednie państwo, w uprawnieniach uprawniony na podstawie przepisów o koordynacji...
Muszą być wypełnione wszystkie pola w adresie oprócz numeru lokalu. Napewno musi być kod pocztowy i numer domu bo też mi odrzucało z komunikatem o braku adresu w państwie właściwym