Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ponadto postanowiono odstąpić od realizacji fizjoterapii domowej w ramach zawartych umów na fizjoterapię ambulatoryjną z 1 lipca 2025 r. Przeprowadzona analiza w zakresie dostępności do świadczeń wykazała, że:- świadczeniodawcy, którzy pomimo zawartej umowy na fizjoterapię domową, udzielali dotychczas świadczeń w warunkach domowych w ramach umowy na fizjoterapię ambulatoryjną, będą kontynuować usprawnianie pacjentów i rozliczać zrealizowane im świadczenia we właściwym zakresie;- realizatorzy umów w zakresie fizjoterapii domowej zadeklarowali objęcie opieką pacjentów potrzebujących kontynuacji świadczeń rehabilitacji domowej;- w sytuacji pojawienia się sygnałów o ograniczeniu dostępności po zmianie zapisów niniejszego zarządzania Oddziały będą sukcesywnie monitorować sytuację i podejmować decyzje w zakresie przeprowadzenia uzupełniających postepowań konkursowych.CytujCzyli niczym się nie martwcie, wszystko będzie cacy .... a jak nie to zawsze możemy zwalić winę na realizatorów domówek, no bo przecież oni "deklarowali"
Czyli niczym się nie martwcie, wszystko będzie cacy .... a jak nie to zawsze możemy zwalić winę na realizatorów domówek, no bo przecież oni "deklarowali"
i dlatego masz sprawozdać najpóźniej dzień po rozpoczecie domówki do NFZ raportem, że zaczynasz domówke u danego pacjenta... Tylko nie mam tych kodów w KS-PPS -ie. Chodzi o 5.11.05.0000001 - rozpoczęcie realizacji świadczenia łączniez pierwszym dniem udzielenia świadczeń i 5.11.05.0000084- zakończenie realizacji świadczenia
Cytat: fizjo w Października 24, 2024, 20:01:10 pmi dlatego masz sprawozdać najpóźniej dzień po rozpoczecie domówki do NFZ raportem, że zaczynasz domówke u danego pacjenta... Tylko nie mam tych kodów w KS-PPS -ie. Chodzi o 5.11.05.0000001 - rozpoczęcie realizacji świadczenia łączniez pierwszym dniem udzielenia świadczeń i 5.11.05.0000084- zakończenie realizacji świadczeniaJak to rozumieć, że mam codziennie generować raport statystyczny SWX dla nowo przyjętych pacjentów, żeby zmieścić się w terminie przesłania kodu 5.11.05.0000001?