Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Vat masz już ujęty na dokumencie sprzedaży, po co kolejny dokument przychodu z vatem. Nota jest dokumentem księgowym ułatwiającym zapis i wskazanie okresu opodatkowania.
Witam,Mam problem z nowym rozliczeniem wniosków, system ściągnął mi tylko 9 zleceń, a mam ich znacznie więcej. Czy ktoś ma/miał podobny problem?
Witam,A czy przypadkiem ta funkcja lista zleceń (PŚ) Generowanie zwrotnego zestawienia zaopatrzenia w wyroby medyczne (ZPOZW) nie służy do tego aby wczytać do kamsoftu tego zestawienia i na podstawie tego będzie mozna wystawić fakturę która będzie potrzebna dla naszej księgowej ? Czy ktoś orientuje się w temacie, zrobiłem zestawienie wszystko ok, nfz zapłaci ale czy ksiegowa uzna taki dokument w którym nie ma nawet vatu napisanego
Czyli na podstawie zestawienia refundacyjnego świadczeniodawca ma sobie w księgowości wystawić jakiś dokument wewnętrzny do przelewu przychodzącego? Pytam z punktu widzenia księgowości/urzędu skarbowego?
Czy jest teraz w ogóle jakaś możliwość wczytywania sobie rozliczeń do jakiegoś programu? Wcześniej pracowałem z Realizatorem ZPO i tam też miałem szybki podgląd do danych zlecenia, pacjenta itd. teraz szczerze powiedziawszy nie wiem jak sobie to ewidencjonować w wygodny sposób.