Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Podkarpacki na PŚ też zaczytuje zlecenia. Za to próba usunięcia wygenerowanego zlecenia kończy się błędem.
Dotarłem już do zestawienia refundacyjnego.Po poprawnej weryfikacji raportu robi się żądanie i powstaje szablon zestawienia, któremu nadaje się numer.Pozostaje jeszcze podpis. Można podpisać bezpośrednio z SZOI (przekierowuje do podpisu) albo można pobrać plik xml, podpisać go i wgrać na SZOI. Oczywiście można też pobrać pdf, podpisać go ręcznie i wysłać do Funduszu papierowo.
Proszę o pomoc.Na PŚ wchodzę w "Przegląd zleceń (sprawozdania refundacyjne ZPOZR)" i tam mam status "Nieweryfikowane".Czy ja coś muszę w tym przypadku z tego miejsca robić, czy czekam aż zmieni się status weryfikacji?Sprawdziłem liczbę zleceń w PŚ vs eZWM i wszystko się zgadza. Czy mnie interesuje już tylko procedura w miejscu "Generowanie zestawień refundacyjnych (ZPOZR)"? Nie było pytania
Cytat: Leszekkk w Lutego 01, 2024, 15:46:05 pmProszę o pomoc.Na PŚ wchodzę w "Przegląd zleceń (sprawozdania refundacyjne ZPOZR)" i tam mam status "Nieweryfikowane".Czy ja coś muszę w tym przypadku z tego miejsca robić, czy czekam aż zmieni się status weryfikacji?Sprawdziłem liczbę zleceń w PŚ vs eZWM i wszystko się zgadza. Czy mnie interesuje już tylko procedura w miejscu "Generowanie zestawień refundacyjnych (ZPOZR)"? Nie było pytania Musiałeś czekać aż pozycję się zweryfikują, czy przeszedłeś do generacji zestawień refundacyjnych (ZPOZR) ?
Pytanie do firm, które do tej pry wystawiały faktury VAT do NFZ. Mam optykę na 8% vat i księgowa trochę pobladła.Jak teraz to robić? Chyba trzeba będzie zmienić sposób rozliczeń vat z US i całą ewidencję inaczej prowadzić.
Cytat: gringo w Lutego 03, 2024, 11:40:49 amPytanie do firm, które do tej pry wystawiały faktury VAT do NFZ. Mam optykę na 8% vat i księgowa trochę pobladła.Jak teraz to robić? Chyba trzeba będzie zmienić sposób rozliczeń vat z US i całą ewidencję inaczej prowadzić.Też się zastanawiam. Czytałam kiedyś interpretację US dotyczącą realizatorów. Było napisane, że powinni wystawiać noty księgowe. Moi optycy wszyscy chcieli jednak faktury, teraz trzeba wrócić do tematu.