Witam, bardzo proszę o podpowiedź użytkowników mMedica co powinnam wybrać z rozwijalnego słownika dot. Roli Zakładu spośród tych 11 pozycji, by wystawić prawidłowo fakturę zgodnie z uwagą jak niżej
Uwaga!
W wersji 12.4.1 aplikacji mMedica dodano przekazywanie danych zakładu leczniczego w pliku faktury ustrukturyzowanej w elemencie Podmiot3.
W związku z tym niezwłocznie po wykonaniu aktualizacji i przed wystawieniem pierwszego rachunku, należy określić rolę w KSeF dla zakładu w ścieżce: Zarządzanie > Konfiguracja > Dane świadczeniodawcy > 2. Zakład leczniczy > sekcja: KSeF.
A do wyboru mamy: 1.Faktor 2.Odbiorca 3.Podmiot pierwotny 4.Dodatkowy nabywca 5.Wystawca faktury 6.Dokonujący płatności 7.Jednostka Samorządu Terytorialnego-wystawca 8.Jednostka Samorządu Terytorialnego-odbiorca 9.Członek Grupy VAT-wystawca 10.Członek Grupy VAT-odbiorca 11.Pracownik
O co tu chodzi? co mam wybrać, jesteśmy NZOZ-em świadczącym usługi z zakresu Protetyki Stomatologicznej. Na mój rozum to wybrałabym poz.5 Wystawca faktury, ale czy to prawidłowo? element Podmiot3 dla mnie tez jest zagadką. Proszę o pomoc