collapse

Reklama

Autor Wątek: KSEF  (Przeczytany 35836 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kasienka9

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 3
Odp: KSEF
« Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 27, 2026, 12:25:17 pm »
Czy i gdzie ewentualnie wpisać identyfikator wewn oddzialu nfz?. Czy somed to automatycznie uzupełnił?

Offline Andrzej64

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 29, 2026, 21:01:20 pm »
Potrzebuję kilka informacji, będę próbował za kwiecień wystawić fakturę przez ksef, tryb podstawowy (czyli wszystko ręcznie). Praca w KS-PPS.

Z tego wątku wnioskuję, że trzeba uzupełnić dane Rozliczenia-Dane świadczeniodawcy-Karta świadczeniodawcy, czy wszystkie pola są konieczne? Jest ich dużo i szansa na błędy rośnie wykładniczo. Mam wypełnioną tylko sekcję Numery identyfikacyjne i dotąd wszystko było ok. Proszę więc o ewentualne podpowiedzi co wypełnić i na co zwracać uwagę.

W najnowszej wersji pojawiło się tam chyba nowe pole Ident.wewnętrzny - czy w poradni AOS indywidualna praktyka trzeba coś tam w ogóle wpisywać?

A jeśli już tak się uda, że faktura przejdzie walidację w SZOI, to po wysłaniu do ksef pobieram jej nr ksef i wpisuję do SZOI oraz do PPSa?

Pozdrawiam i bardzo dziękuję za odpowiedzi i ewentualnie dodatkowe wskazówki.
Umiem analizować xml.
Andrzej

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 551
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 29, 2026, 21:07:42 pm »
Ja tam niczego nie wpisywałem w danych świadczeniodawcy.
Na SZOI rejestrujesz nr z ksef aby widzieć czy wszystko jest z fakturą ok

Offline Andrzej64

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 29, 2026, 22:05:06 pm »
...
jestem już po pierwszej wysyłce przez KSEF
żmudne,ale z małą poprawką (nr telefonu w danych adresowych powinien być z kierunkowym-krajowym);zwalidowało się bez błędów,po wpisaniu nr z KSEF na drugi dzień wczytało i pojawiło się w dokumentach w systemie OW....

W którym miejscu konkretnie te dane adresowe z telefonem, o którym mowa powyżej?

Offline kangoo12

• Super Specjalista
  • Pomógł? 11
« Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 29, 2026, 23:09:05 pm »
Witam, niestety przez niedogadanie zdublowałem niechcący numer korekty, faktura poszła do ksf i nfz. Co w takiej sytuacji? Jak rozumiem wystawiam kolejną korektę zerującą z błędnym numerem i następną z kolejnym numerem. Pozostaje tylko pytanie, czy somed ponownie pozwoli użyć raz użytego szablonu, czy trzeba będzie coś kombinować, aby ponownie wystawić korektę z kolejnym, właściwym już numerem z tego samego szablonu.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 426
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9743 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3299 Wiadomości
karolweksler
3256 Wiadomości
09061303
3233 Wiadomości
Michał Michał
3199 Wiadomości
Edward_B Edward_B
3139 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2215 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1646 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]