Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Mam już w umowie nową pozycję: TEST ANTYGENOWY W KIERUNKU: SARS-COV-2/GRYPY A+B/RSV (5.01.00.0000227) jednak jest ona wyceniona na 0zł. To moja pierwsza wątpliwość.
Tak, w jednej przychodni ze śląskiego OW widziałem, że produkt jest. Podobno rozlicza się na takiej samej zasadzie jak budżet powierzony diagnostyczny...
Cytat: Michał w Stycznia 13, 2023, 09:54:00 amMam już w umowie nową pozycję: TEST ANTYGENOWY W KIERUNKU: SARS-COV-2/GRYPY A+B/RSV (5.01.00.0000227) jednak jest ona wyceniona na 0zł. To moja pierwsza wątpliwość. Przypuszczalnie będzie jak z immunoglobuliną.Masz usługę za 0 pkt.I musisz bawić się z krotnością. Kod specjalnego rozliczenia SK.Bo Ty kupujesz test za X zł a ktoś za Y zł.
Cytat: karolweksler w Stycznia 13, 2023, 10:13:42 amCytat: Michał w Stycznia 13, 2023, 09:54:00 amMam już w umowie nową pozycję: TEST ANTYGENOWY W KIERUNKU: SARS-COV-2/GRYPY A+B/RSV (5.01.00.0000227) jednak jest ona wyceniona na 0zł. To moja pierwsza wątpliwość. Przypuszczalnie będzie jak z immunoglobuliną.Masz usługę za 0 pkt.I musisz bawić się z krotnością. Kod specjalnego rozliczenia SK.Bo Ty kupujesz test za X zł a ktoś za Y zł.Ja tylko POZ rozliczam, więc o immunoglobulinie i jej rozliczeniu nie mam pojęcia Czy dla NFZ to ma znaczenie za ile kto kupi test? NFZ płaci zawsze tyle samo (33,98zł). Czy nie powinno to być właśnie jak np. w budżecie powierzonym, czyli cena usługi 33,98zł?
Mam już w umowie nową pozycję: TEST ANTYGENOWY W KIERUNKU: SARS-COV-2/GRYPY A+B/RSV (5.01.00.0000227) jednak jest ona wyceniona na 0zł. To moja pierwsza wątpliwość. Druga polega na tym, że mając zwykły test pojedynczy na COVID-19 (uzyskany z RARS, ale to chyba nie ma znaczenia) mam przygotowaną w KS-SOMED specjalną usługę dzięki której możliwe jest wysłanie wyniku takiego testu. Z tego co pamiętam, to wysłanie wyniku testu do P1 (czy tam jakiegoś innego systemu, do którego dostęp ma sanepid) zwalnia lekarza z obowiązku wysyłania zgłoszenia choroby zakaźnej (ZLK-1). Czy w przypadku testów combo powinniśmy też przygotować taką usługę? Jeżeli tak to niestety nie mamy możliwości (chyba) podania wyniku dla trzech/czterech chorób w jednym wyniku. Jakie macie przemyślenia w tym temacie?