collapse

Reklama

Autor Wątek: Błąd 401  (Przeczytany 1465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mt_soft

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
Błąd 401
« dnia: Października 12, 2022, 09:12:05 am »
Witam Koleżanki i Kolegów :)
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że wszystkie posty na naszym forum na ten temat przeczytałem.

Proszę Was o pomoc z pojawiającym się błędem podczas pracy KS-PPS na komputerze głównym :
"Unable to complete network request to host "192.168........". Failed to establish a connection. Unsuccessful execution caused by a system error that precludes successful execution of
subsequent statements Error Code: 401"

Dzieje się tak regularnie raz na 14 dni.
Kiedy pojawi się ten błąd, po wejściu w usługi systemu Windows, zatrzymaniu i uruchomieniu usług Frebird Guardian i Firebird Server, KS-PPS zaczyna pracować normalnie.
Problem ten występował na Windows 10 PRO.  KS-PPS został przeniesiony na nowy komputer z Win 11 PRO i to samo znowu po 14 dniach.
Przeinstalowałem Firebirda i nic nie pomogło. Próbowałem na wersji 2.5.0.26074 i  2.5.9.27139 - też jest to samo. Próbowałem oczywiście również odblokowania portu 3050, wyłączenia wszystkich zapór, firewall i antywirusów - bez efektu.
Dodam jeszcze że wszystko to dzieje się na komputerze głównym a do niego jest podłączonych 7 stacji roboczych w sieci. Każde ze stanowisk ma swojego użytkownika oraz zablokowałem możliwość kilkukrotnego uruchomienia KS-PPS na każdym stanowisku.

Pozdrawiam i z góry dziękuje bardzo za cenne wskazówki.
Miłego dnia :)
Marcin

Offline karolweksler

• Ekspert
  • Pomógł? 230
Odp: Błąd 401
« Odpowiedź #1 dnia: Października 12, 2022, 09:22:15 am »
Poczytaj wypowiedzi PiotrSz w sprawie jego doświadczeń na temat wersji classic, superclassic itp.

Offline BartOr

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #2 dnia: Października 24, 2022, 09:15:07 am »
To ja podłączę się pośrednio pod temat, jak można zablokować możliwość wielokrotnego uruchomienia KS-PPS na stanowisku?

Co do błędu 401 można użyć KSPPS.ini bez KSFUNC, najlepiej napisać zgłoszenie na MRK, przyślą i opiszą rozwiązanie.

Offline maciejj

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 65
  • Wielkopolski OW NFZ
« Odpowiedź #3 dnia: Października 24, 2022, 09:52:16 am »
To ja podłączę się pośrednio pod temat, jak można zablokować możliwość wielokrotnego uruchomienia KS-PPS na stanowisku?

http://forumpps.pl/index.php?topic=13163.msg94121#msg94121

Offline zukes

• Ekspert
  • Pomógł? 11
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 06, 2022, 08:28:08 am »
Ja generalnie od początku instaluję FB tylko w wersji Classic. Każda inna instalacja wcześniej czy później powodowała problemy. Inne może są i szybsze ale Classic nawet jeśli jest problem z KSPPSem po postu sama się zamyka i tyle. Na serwerze Classic chodzi u mnie po kilka miesięcy, gdyż od czasu do czasu trzeba sam sewer zrestartować po wymianie tego lub owego.

Na forum można znaleźć posty że baza FB powyżej 2GB zaczyna robić problemy. Nie obserwuję tego

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 597
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 6
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9407 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3150 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]