Witam Koleżanki i Kolegów
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że wszystkie posty na naszym forum na ten temat przeczytałem.
Proszę Was o pomoc z pojawiającym się błędem podczas pracy KS-PPS na komputerze głównym :
"Unable to complete network request to host "192.168........". Failed to establish a connection. Unsuccessful execution caused by a system error that precludes successful execution of
subsequent statements Error Code: 401"
Dzieje się tak regularnie raz na 14 dni.
Kiedy pojawi się ten błąd, po wejściu w usługi systemu Windows, zatrzymaniu i uruchomieniu usług Frebird Guardian i Firebird Server, KS-PPS zaczyna pracować normalnie.
Problem ten występował na Windows 10 PRO. KS-PPS został przeniesiony na nowy komputer z Win 11 PRO i to samo znowu po 14 dniach.
Przeinstalowałem Firebirda i nic nie pomogło. Próbowałem na wersji 2.5.0.26074 i 2.5.9.27139 - też jest to samo. Próbowałem oczywiście również odblokowania portu 3050, wyłączenia wszystkich zapór, firewall i antywirusów - bez efektu.
Dodam jeszcze że wszystko to dzieje się na komputerze głównym a do niego jest podłączonych 7 stacji roboczych w sieci. Każde ze stanowisk ma swojego użytkownika oraz zablokowałem możliwość kilkukrotnego uruchomienia KS-PPS na każdym stanowisku.
Pozdrawiam i z góry dziękuje bardzo za cenne wskazówki.
Miłego dnia
Marcin