Aktualna wersja KS-PPS: 2025.01.4.1 (2025-06-26)Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jezeli mozesz to opisz prosze jak to w excely sprawdzasz
Usuwamy wszystkich pacjent??w oznaczonych jako NIE USUWAJ !!!
W ten oto spos??b w pliku zostanÄ? tylko pacjenci, kt??rych PESELE w bazie pacjent??w PPS'a wystÄ?pujÄ? dwukrotnie. Uwaga!Metoda ta nie dzia??a na pacjent??w bez PESELA. Jednak nie powinno ich byÄ? du??o i mo??na sprawdziÄ? "rÄ?cznie" czy siÄ? nie powtarzajÄ?. Mo??na te?? pokombinowaÄ? z formu??ami wykorzystujÄ?cymi nazwiska, imiona i daty urodzenia, ale w moim przypadku zabra??oby to wiÄ?cej czasu ni?? spojrzenie na te 30 pacjent??w bez PESELA.
Ciekaw jestem ile dubli znajdziecie u siebie. Te?? czekam na rozwiÄ?zanie tego problemu przez Kamsoft.
Ja r??wnie?? sprawdzi??em w Accessie na bazie 57 ty?? pacjent??w. Zero pacjent??w zdublowanych z numerami PESEL, natomiast 4500 bez numeru PESEL Teraz muszÄ? siÄ? zastanowiÄ? jak to posprzÄ?taÄ?.
w samym PPSie bez grzebania w bazie nie posprzatasz ..bo nie masz mozliwosci wyswietlenia wszystkich pacjentow bez PESELa w Rejestracja-Pacjencia przeleciec kilkuset (nie mowiac o 4500) pacjentow recznie przeklejajac Naziwsko i Imie w Excela to poroniony pomysl :-/zglosilem to wlasnie na Gieldemoze cos zrobiahttp://gp.kamsoft.pl/pages/IssuesDetails.aspx?NBIS=2721BTW jak wam sie podoba nowa funkcjonalnosc wyszukiwania pacjentow w module Terminarz ? porazka ... to nie wyszukuje pacjentow tylko odfiltrowuje wszystkich pozostalych a szukanego pacjenta dalej trzeba recznie szukac albo zajrzec do modulu Wizyta :-/
Skoro u was nie ma dubli to czemu u mnie sÄ?? Mo??e powodem jest modu?? pracy zdalnej, z kt??rego regularnie korzystam? Tak czy owak muszÄ? uporzÄ?dkowaÄ? bazÄ? pacjent??w. Czeka mnie sporo roboty
(...)Tak z programu nie jestem wstanie tego zrobiÄ?, jedynie jakie?? operacje na bazie da??by jakie?? rezultaty. Napisa??bym jaki?? skrypt mo??e, ale specjalnie nie mam na to czasu w weekend, po czekam co zrobi Kamsoft. Tylko pytanie, co siÄ? stanie jak usunÄ? (zdeaktywuje) pacjenta z bazy, kt??ry ma podpiÄ?te ??wiadczenie lub deklaracje? (...)
Pozostaje oczywi??cie pytanie czy nie namieszam jeszcze bardziej je??eli usunÄ? akurat tÄ? pozycjÄ? pacjenta, do kt??rej kiedy?? by??o przypisane jakie?? ??wiadczenie albo deklaracja.