Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Podmiot zobowiązany jest do: 1) uzyskania zgody na piśmie osoby uprawnionej, u której zostało wykonane szczepienie na udostępnienie przez Podmiot Narodowemu Funduszowi Zdrowia i przetwarzanie przez ten Fundusz oraz ministra właściwego do spraw zdrowia informacji o osobie uprawnionej, w szczególności danych, o których mowa w § 2 ust. 3 pkt 1, oraz o wykonaniu szczepienia, w tym dokumentacji medycznej w tym zakresie;
3. Podmiot przekazuje do oddziału wojewódzkiego NFZ: ...2) dokument księgowy zawierający następujące dane: Obciążany: Narodowy Fundusz Zdrowia z siedzibą w Warszawie, ul. Rakowiecka 26/30, 02-528 Warszawa NIP: 1070001057 Odbiorca i płatnik: Kujawsko-Pomorski Oddział Wojewódzki Narodowego Funduszu Zdrowia z siedzibą w Bydgoszczy, ul. Łomżyńska 33, 85-863 Bydgoszcz
Z tego co mi powiedziała Pani z działu umów jak chyba z 2 tygodnie temu prosiłem o taką umowę to chcą aby wszyscy podpisali, żeby wszędzie można się było zaszczepić. Oczywiście dobrowolnie. Jeżeli nie chcesz to nie musisz.Problem polega na tym, że w hurtowni czy od przedstawicieli firm farmaceutycznych nie ma szans dostać szczepionek i trzeba "załatwiać po znajomości w aptekach aby zostawili po kilka sztuk jak dostaną z hurtowni".
Cytat: Michał w Września 15, 2020, 20:21:03 pmZ tego co mi powiedziała Pani z działu umów jak chyba z 2 tygodnie temu prosiłem o taką umowę to chcą aby wszyscy podpisali, żeby wszędzie można się było zaszczepić. Oczywiście dobrowolnie. Jeżeli nie chcesz to nie musisz.Problem polega na tym, że w hurtowni czy od przedstawicieli firm farmaceutycznych nie ma szans dostać szczepionek i trzeba "załatwiać po znajomości w aptekach aby zostawili po kilka sztuk jak dostaną z hurtowni".Z tego co słyszałem w obiegu ma być ok 2 mln szczepionek. Stąd pewnie jak już jest to tylko po znajomości.