Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Po roku, rejestr przetworzeń będzie największą częścią bazy SOMED.
Klient nie chce z tego skorzystać, jego prawo, ale wówczas SOEMD nie wspiera go w realizowaniu zadań typu rejestracja faktu przetwarzania danych.
System robi to, jeśli używany jest zgodnie z dokumentacją.
Pomny wcześniejszych doświadczeń tym zdaniem kończę moją obecność w tym wątku.
Panie @MK ostatni punkt jest zupełnie nieprofesjonalny - mogę mieć super dokumentację wygenerowaną ręcznie wraz z ogarnięciem oczywiście programów medycznych, ale nie zrobiłem tego przez BDO, które nie jest już takie super i jestem wg Somedu w grupie zagrożenia, a oczywiście nie jest to prawda. Można by powiedzieć, że program kłamie lub nie działa poprawnie.
KS-BDO RODO to kompleksowe rozwiązanie, które wspomaga realizowanie procesów obejmujących ochronę danych osobowych w placówkach opieki zdrowotnej. Rozwiązanie ma na celu ułatwienie osiągnięcie zgodności z wymogami prawa i zostało przygotowane oraz będzie rozwijane w kontekście wymagań rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. dotyczącego ochrony danych osobowych (RODO)
Dzięki temu możliwe jest między innymi kontekstowe/dziedzinowe wsparcie w procesie analizy ryzyk, związanych z przetwarzaniem danych osobowych, automatyczne generowanie niezbędnych dokumentów (upoważnień) oraz ciągłe monitorowanie aktualnego poziomu bezpieczeństwa.