Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ciężko powiedzieć co generuje bo ciągle jest status "do generacji".
Witam wszystkichja wklepałem wszystko za styczeń tzn stare zlecenia i te po nowemu (zlecenia na okulary), mi przyjęło ZPX, ale te po nowemu mają same błędy, a stare są ok. Te błędy to (przy każdym zleceniu takki sam zestaw): E134, 90102011, 90102014, 90102008, 90102009. Oddział podkarpacki. Kompletnie nie wiem jak to ogarnąć... Ktoś coś, gdzies? ;-)Acha, używam Ks-pps.
Cześć wszystkim Dzisiaj próbowałam dodać ręcznie do KS-PPS 1 pacjenta na "próbę" (środki pomocnicze - pieluchomajtki), po czym wysyłałam go na portal (woj. podkarpackie). Przyjęło mi go bez błędów. Dodałam go bez żadnych zmian. Tylko zamiast numeru karty wpisałam nr zlecenia. A podobno trzeba jeszcze gdzieś zaznaczyć sposób potwierdzenie zlecenia. Jeżeli tak to gdzie???Czy jest tutaj ktoś na forum kto wcześniej nie dodawał pacjentów "ręcznie" tylko wgrywał ich z pliku rapstat?Z góry dziękuję za pomoc
I jeszcze jedno pytanie do tych którzy wprowadzają zlecenia ręcznie.W zakładce "karta zlecenia" dodając numer zlecenia dla nowych wniosków. Czy należy "po staremu" wybrać Typ zlecenia - karta zaopatrzenia? Czy coś innego?
Wysłałem ze stycznia kilka pozycji, właśnie dostałem zwrotkę i wszystko rozliczone Dużo tego nie było ale zawsze coś.
Cytat: Paweł w Lutego 03, 2020, 14:06:13 pmWysłałem ze stycznia kilka pozycji, właśnie dostałem zwrotkę i wszystko rozliczone Dużo tego nie było ale zawsze coś.W nowych: a) co wybierałeś: karta czy zlecenie przy comiesięcznych ?b) wybierałeś na dole "potwierdzone elektronicznie w NFZ i podstawę ubezpieczenia ?