Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Jak w temacie: czy można w Somedzie zrobić ilościowe zestawienie e-recept wystawionych w POZ? Tak aby sprawdzić nfztowe wyliczenia dodatkowych płatności za e-receptę.
Tylko chyba żadna z opcji nie da nam tego czego potrzebujemy (jeżeli się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu). Progi procentowe nie są liczone tak: liczba wystawionych e-recept do wystawionych wszystkich recept (papierowych i e-recept) tylko jako liczba wizyt podczas, których wystawiono e-receptę do liczby wizyt podczas, których wystawiono e-receptę lub receptę papierowąPonadto w przypadku e-recept każdy lek to jedna e-recepta a przypadku recepty tradycyjnej jedna recepta to nawet 5 leków.
Bez sensu jako zestawienie wbudowane, z wielkim sensem, jako zestawienie użytkownika. Jeśli posiadacie Państwo co najmniej pakiet B, proponuję zgłosić się na serwis oni maja gotowe już zestawienie użytkownika liczące tak jak NFZ. ... No i z tego co wiem, zestawienie to dostaniecie Państwo bezpłatnie.
Cytat: MK w Listopada 27, 2019, 11:51:22 amBez sensu jako zestawienie wbudowane, z wielkim sensem, jako zestawienie użytkownika. Jeśli posiadacie Państwo co najmniej pakiet B, proponuję zgłosić się na serwis oni maja gotowe już zestawienie użytkownika liczące tak jak NFZ. ... No i z tego co wiem, zestawienie to dostaniecie Państwo bezpłatnie.wow będę musiał sprawdzić czy bezpłatnie. Myślałem, że za wszystkie zestawienia użytkownika trzeba płacić.
Tu jednak mamy coś dla wszystkich i do tego o krótkim terminie spożycia, więc z tego czerpać dodatkowego źródła dochodu nie będziemy.
Cytat: MK w Listopada 27, 2019, 12:59:36 pmTu jednak mamy coś dla wszystkich i do tego o krótkim terminie spożycia, więc z tego czerpać dodatkowego źródła dochodu nie będziemy.Szkoda, że dział KS-MEDIS w kontekście Zarządzenia 126/2019/DSOZ nie podjął podobnej decyzji
Korekta, ponieważ jest to zaszyfrowane zestawienie przygotowane przez nas, dostępne jest nawet w pakiecie A, o ile mają Państwo dość nową wersję systemu, parę miesięcy temu zestawienia użytkownika w specjalnej wersji - zaszyfrowane - zostały udostępnione także w pakiecie A.
Panie MK wydaje mi się że skrypt, który otrzymałem przez MRK nie działa tak jak powinien. Wg mnie tak "na oko" we wrześniu powinno być u mnie jakieś 6%. NFZ twierdzi, że było powyżej 7%. Skrypt pokazuje 71% a to bardzo duża rozbieżność.