Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Aplikacja AP-KOLCE - operatorzyData wiadomości: 2019-08-21 13:14Szanowni Państwo ! W związku z opublikowaniem nowej wersji (2.10) słownika świadczeń w aplikacji AP-KOLCE Małopolski Oddział Wojewódzki Narodowego Funduszu Zdrowia w Krakowie uprzejmie prosi o nadesłanie informacji dotyczącej operatorów aplikacji AP-KOLCE , którzy będą odpowiedzialni za przekazywanie danych do w/w aplikacji w czasie rzeczywistym.Prosimy o uzupełnienie danych w pliku, który znajduje się w załączniku i odesłanie przez ISI w terminie do dnia 26.08.2019r. !Poniżej przedstawiono wykaz nowych świadczeń, dla których należy wprowadzić dane osób oczekującychdo aplikacji AP-KOLCE w terminie do dnia 1 września 2019r: rewizja po endoprotezoplastyce stawu biodrowego rewizja po endoprotezoplastyce stawu kolanowego operacje jaskry operacje jaskry z zaćmą operacje plastyczne oka zabiegi w zakresie ciała szklistego (witrektomia) wszczepienie protezy ślimaka lub wszczepienie wielokanałowej protezy ślimaka wymiana procesora mowy implantów ślimakowych i do pnia mózgu albo wymiana procesora dźwięku implantów ucha środkowego pomosty dla rewaskularyzacji serca zabiegi w zakresie gruczołu krokowego (prostatektomia) wycięcie macicy (histerektomia) rezonans magnetyczny tomografia komputerowa gastroskopia kolonoskopia rehabilitacja ogólnoustrojowa w warunkach stacjonarnych rehabilitacja neurologiczna w warunkach stacjonarnych rehabilitacja pulmonologiczna w warunkach stacjonarnych rehabilitacja kardiologiczna w warunkach stacjonarnych kardiologiczna telerehabilitacja hybrydowa w warunkach stacjonarnych Świadczenia gwarantowane z zakresu programów lekowych określonych w przepisach ustawy z dnia 12 maja 2011 r. o refundacji leków, środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego oraz wyrobów medycznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 784, z późn. zm.): 1) leczenie przewlekłego wirusowego zapalenia wątroby typu C terapią bezinterferonową; 2) leczenie neowaskularnej (wysiękowej) postaci zwyrodnienia plamki związanego z wiekiem (AMD); 3) leczenie stwardnienia rozsianego.Link do rozporządzenia ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA1) z dnia 26 czerwca 2019 r:http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20190001207/O/D20191207.pdfInformacje dotyczące ww. sprawy można uzyskać pod numerem telefonu (12) 2988-371, (12) 29 88 306, (12) 29 88 315
3. Raport z terminów robię w dni robocze poradni u mnie 2 razy w tygodniu i raport z kolejki oczekujących za dany miesiąc do 10 dnia kolejnego miesiąca ?
Witam,Rozmawiałam z małopolskim działem kolejek i na teraz do 31.08.2019 do AP-Kolce wprowadzamy tylko pierwszorazowych pacjentów. O ile w KS-PPS mam już możliwość wprowadzenia pacjenta z kontynuacją leczenia to w Kolcach tego nie widzę ? albo nie wiem gdzie to sprawdzić ....
Ja jeszcze się coś dopytam, np. z RM i TK, jeśli zaimportuje z systemu(np. ks-somed) do kolców to czy muszę dodatkowo wykazywać go w raportach miesięcznych i dziennych w plikach klx(w niektórych przypadkach tygodniowe jak ktoś dostał pozwolenie )? A i jeszcze jedno, co w przypadku gdy ktoś został już skreślony z kolejki w sierpniu i nie została wysłany miesięczny raport?