Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Jak byłem tydzień na urlopie to powinienem wysłać raporty za każdy kolejny dzień "roboczy" z okresu urlopu ?
Dzień na urlopie nie jest dniem roboczym, ustawa mówi że "Świadczeniodawca, o którym mowa w art. 20 ust. 1, przekazuje każdego jego dnia roboczego do godzinydziesiątej" takie sformułowanie wg mnie oznacza dzień roboczy świadczeniodawcy, a nie dzień roboczy w ogóle. Oczywiście urlopy muszą być zgłaszane do NFZ.
Jasne. Tyle że to jest dobre jak prowadzisz jednoosobową działalność gospodarczą w zakresie ochrony zdrowia. Przy większym zakładzie opieki zdrowotnej taki "urlop" od kolejek już nie przejdzie, bo to by oznaczało zamknięcie całej poradni z danego zakresu sprawozdawczego. No chyba, że masz po jednym lekarzu.
Cytat: plo w Sierpnia 13, 2019, 08:59:48 amJak byłem tydzień na urlopie to powinienem wysłać raporty za każdy kolejny dzień "roboczy" z okresu urlopu ?Jak byłeś na urlopie i nie wysyłałeś, to nie spełniłeś wymogów ustawy. W razie kontroli, nikogo to nie będzie interesowało, że miałeś wolne. Niestety taka smutna rzeczywistość. Co do wysyłania "zaległych" kolejek to raczej nie ma to sensu.