Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Witam, od ponad tygodnia bardzo wolno uruchamia się PPS zatrzymuje się na łączeniu z Firebird i trwa to kilka minut, często też zaczął się jakby wieszać, że brak połączenia z bazą. Zatrzymywałem i uruchomiałem ponownie Firebirda i to na trochę pomaga, ale za juaki8ś czas znowu problem. Może trzeba by było przeinstalować Firebirda, ale nie wiem czy PPS nie klapnie
Zmieniłem teraz na serwerze w pliku ini z LOCALHOST NA IP serwera muszę powiedzieć, że PPS uruchomił się błyskawicznie i tak jakby jest szybszy. Poczekam z opinią do końca dna :-)
No i klapa nic z tych moich wypocin nie wyszło. Odpalam komputer potem PPS jest cacy, ale wystarczy, że zamknę PPS to już drugi raz go nie uruchomię. Trzeba restartować komputer. Sprawdzałem, że Firebird cały czas w tym czasie działa, ale PPS nie może się połączyć z Firebird. PPS zatrzymuje się na: " Trwa nawiązywanie połączenia z bazą danych FIREBIRD". Robiłem nową instalację PPS-a FIREBIRD-a, odinstalowywałem ostatnie aktualizacje WIN10 i dupa. Napisałem do KAMSOFT-u, ale wiadomo to potrwa :-)