Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
witam,odnośnie nowych podwyżek w POZ:pielęgniarka o 19groszypołożna o 20 groszy
Ja mam podobnie jak 09061303 i do tego wszystkiego zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Do tej pory nasze pielęgniarki dostawały tą kasę jako premię a w mediach było głośno o tym, że teraz to ma być obowiązek wliczania do podstawy. Czy mogę prosić o podanie podstawy prawnej albo informację, że jest inaczej?Jeżeli faktycznie te pieniądze należałoby wliczyć do podstawy to niech ktoś mi jeszcze wytłumaczy jak to zrobić skoro co miesiąc to jest inna kwota (jeden z powodów dla których do tej pory to była premia) zależna od ilości deklaracji.
Cytat: Michał w Sierpnia 30, 2018, 20:21:20 pmJa mam podobnie jak 09061303 i do tego wszystkiego zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Do tej pory nasze pielęgniarki dostawały tą kasę jako premię a w mediach było głośno o tym, że teraz to ma być obowiązek wliczania do podstawy. Czy mogę prosić o podanie podstawy prawnej albo informację, że jest inaczej?Jeżeli faktycznie te pieniądze należałoby wliczyć do podstawy to niech ktoś mi jeszcze wytłumaczy jak to zrobić skoro co miesiąc to jest inna kwota (jeden z powodów dla których do tej pory to była premia) zależna od ilości deklaracji. Jak można wliczyć kwotę zależną od deklaracji do podstawy ??To jest zmienna !!!!!!
Komunikat dotyczący wzrostu wynagrodzeń pielęgniarek i położnych20-09-2018Informacja dotyczący realizacji przepisów rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 sierpnia 2018 r. dotyczący wzrostu wynagrodzeń pielęgniarek i położnychW związku z pojawiającymi się pytaniami dotyczącymi przekazywania przez Oddziały Wojewódzkie Narodowego Funduszu Zdrowia środków na pochodne od wzrostu wynagrodzeń pielęgniarek i położnych NFZ informuje:1. Zarządzenie dotyczące kwestii finansowania pochodnych od wzrostu wynagrodzenia zasadniczego pielęgniarek i położnych ma zostać opublikowane jeszcze w tym tygodniu.2. Od początku przyszłego tygodnia oddziały wojewódzkie Narodowego Funduszu Zdrowia rozpoczną proces aneksowania umów ze świadczeniodawcami, w oparciu o informacje przekazane przez świadczeniodawców do oddziałów wojewódzkich.3. W wyniku dokonanych w bieżącym roku zmian planu finansowego środki na realizację ww. pozycji zostały zabezpieczone w planach finansowych OW NFZ.