Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
trzeba nadać sobie uprawnienia po stronie SZOI/portalu
Jak to się ma do filmików z poniższego linkuhttps://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/aktualnosci-centrali/komunikat-dla-swiadczeniodawcow,7507.html
Czyżby dziurawe "bylebybyło, a później dopracujemy..może?". Jak lekarz sprawdzał uprawnienie pacjenta, jak Ty je potwierdzałeś? Elektronicznie?
Na pilotażu w W-wie realizacja zlecenia trwała ok 10 min. Jak jest jedno to ok, ale przy standardowym ruchu w sklepie to porażka.
Swoją uwagę, co do ceny, zgłosiłem do działu IT NFZ. Lekarz przy wystawianiu zlecenia nie wiem jak sprawdzał ubezpieczenie (czy najpierw przez EWUSia), ale ja miałem na przykładzie ubezpieczenie jako dokument poświadczający uprawnienia do świadczeń (RMUA). Z mojej strony oczywiście testowałem też najpierw sprawdzenie elektronicznie uprawnień na dzień realizacji wniosku, ale wyskoczyło, że bark ubezpieczenia (weryfikacja negatywna), więc uzupełniłem podobnie jak lekarz (RMUA).