Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Niby można szablony poustawiać i wszystko na papierze receptowym, ale czy skierowanie na papierze receptowym wygląda pro?
(...) programowalne, ale wystarczające - lekarz zawsze papier sobie może dosunąć i odsunąć(...)
Co do serwera to ja jestem zwolennikiem della. Jeśli rack to zaczynałbym od R330 (procesor, RAM i dyski według własnego uznania). Może dla 6 klientów to będzie zbyt wydajna maszyna ale jest najtańszy z nadmiarowym zasilaniem. Serwera nie biorę prekonfigurowanego. Samemu sobie na konfiguratorze dobieram wszystko i takie daję zamówienie - gwarancja jest od daty mojego zakupu a nie sprzed roku, wszystkie podzespoły są widoczne po wpisaniu service tag (wstawiane przez dell a nie przez sprzedawcę), nie ma żadnego problemu z gwarancją - ostatnio jeden dysk padł, wystarczyło wysłać logi z idraca i na drugi dzień miałem dostarczony dysk, jeszcze serwisant po sprawdzeniu mojej specyfikacji zaczął mnie instruować żebym czasem nie wyłączał serwera tylko wymienił dysk normalnie jak hot swap bo tak najłatwiej żeby raid się odbudował
Mozna pomyśleć też o klastrze samej bazy i wtedy dwie instancje działają troche jak raid 1 w uproszczeniu.