Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
wróć, nie zdarzyło się, bo właśnie mamy to zabezpieczenie : )
Cytat: MK w Lipca 26, 2017, 13:01:47 pmwróć, nie zdarzyło się, bo właśnie mamy to zabezpieczenie : )A może właśnie macie to zabezpieczenie bo się komuś zdarzyło
Oczywiście, mógłbym to hasło tu podać, bo je doskonale znam i nie jest to wielkim problemem, jeśli znać je będzie więcej osób, ale mówimy tu o pewnych regułach. Dlatego zalecam kontakt z KS.
Czy mogę otrzymać listę wszystkich haseł, o które program może mnie zapytać?
(nawiasem mówiąc oddzielny ini dla konfiguracji drukarki fiskalnej, gdy jest już jeden główny ini - dziwne, no ale to off top).
Cytat: 09061303 w Lipca 26, 2017, 23:00:52 pm (nawiasem mówiąc oddzielny ini dla konfiguracji drukarki fiskalnej, gdy jest już jeden główny ini - dziwne, no ale to off top).Może i dziwne, ale... Drukarkę fiskalna można podłączyć przez KSPLTunel. Czyli wówczas KS-SOMED hula na serwerze, i tam jest jego ini, a biblioteka drukarki odpalana jest w osobnym katalogu na końcówce. Serwer poprzez KSPLTuel komunikuje się z biblioteką i tak sobie to ładnie pracuje. Uruchamiana w ten sposób biblioteka potrzebuje ini, bo tam jest jej konfiguracja i KSDF32.EXE tam jej tego ini stworzy. W tym katalogu nie ma natomiast potrzeby instalowania całego someda wiec i kspl.ini tam nie uświadczysz. Logiczne więc, jeśli mamy taką konfiguracje, wydzielić osobne ini. Nie od rzeczy jest wspomnieć, że ta sama biblioteka występuje w PPS, Hurcie, FK i sam nie wiem w jakich jeszcze naszych programach - oprócz Apteki, ona, z uwagi na obsługę drukarek aptecznych, a własne sterowniki.
Mam nadzieję, że na s administratorzy za offtopic nie pogonią, ale to nie ja wywołałem temat
...jednostanowiskowy gabinet często jest "ciekawszym" klientem niż wilka przychodnia chociażby dlatego, że mogę mieć kontakt bezpośrednio z lekarzem, który po godzinach jest informatykiem, a nie informatykiem, który musi czasem udawać lekarza. Mówiąc wprost, merytoryczne konsultacje z takim jednostanowiskowym klientem bywają dużo ciekawsze dla nas, twórców systemu.
Cytat: Sorn w Lipca 26, 2017, 18:14:44 pmCytat: MK w Lipca 26, 2017, 13:01:47 pmwróć, nie zdarzyło się, bo właśnie mamy to zabezpieczenie : )A może właśnie macie to zabezpieczenie bo się komuś zdarzyło Lubię to. Cytat: MK w Lipca 26, 2017, 13:01:47 pmOczywiście, mógłbym to hasło tu podać, bo je doskonale znam i nie jest to wielkim problemem, jeśli znać je będzie więcej osób, ale mówimy tu o pewnych regułach. Dlatego zalecam kontakt z KS.I tak po prostu podadzą hasło? Czy mogę otrzymać listę wszystkich haseł, o które program może mnie zapytać?
@Michał masz bardzo dobry pomysł i uważam, że wnosi wartość dodaną do systemu i jeżeli ten pomysł przejdzie (na co liczę) to będziesz anonimowym bohaterem wszystkich rejestratorek Somed w POZ.