Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Odpowiedź z kamsoftu:Jeśli produkt został dodany ręcznie a nie wyznaczony przez gruper, zatem proszę uzupełnić w danych hospitalizacji âkod grupy?. W danych hospitalizacji uzupełniłem "kod grupy" i "kod usługi" dla świętego spokoju. W SWXie pojawiły się dane dla procedury bądź przyczyny (w zależności od grupy JGP) dla danego pacjenta. Czyli jak nie masz grupera "jedziesz z ręki" chore...
Tak kod grupy to np. ROO01, ROZS02... Na jednym stanowisku mamy PPSa z gruperem i sprawdziłem:1. Dla pacjentów do 18r.ż. i spełnionych warunkach dla grupy ROZS02 gruper grupuje prawidłowo i nie trzeba wpisywać przyczyny wypisu z hospitalizacji2. Dla pozostałych pacjentów chcąc zagrupować do np. ROO albo ROZ trzeba wpisać ręcznie przyczynę albo procedurę kwalifikacyjną inaczej gruper wyznacza ROP.Nie wiem jak jest w neurologii czy kardiologi ja rozliczam ogólnoustrojową ale sądzę że podobnie. I teraz człowieku popraw 20.. 200 pacjentów ręcznie bo nie ma możliwości importu tych danych z xmla/csv...
prawda jest taka że jedni pacjenci przechodzą a inni nie mimo ze są tak samo rozliczani i trudno szukać błędu i tak chłopacy jesteście wielcydzięki za pomoc walczymy dalej
Bo do grupera musi być wpisana liczba dni od wypisu z ośrodka ostrej fazy czy coś takiego i wtedy wyznaczy grupę.