Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
wizyta fizjoterapeutyczna2. Wyposażenie świadczeniodawcy:1) przenośny zestaw do elektroterapii z osprzętem ? nie mniej niż 1 zestaw na 2 osoby prowadzącefizjoterapię;2) przenośny zestaw do biostymulacji laserowej ? nie mniej niż 1 zestaw na 2 osoby prowadzące fizjoterapię;3) pomieszczenie biurowe z telefonem, sekretarką automatyczną i faksem;4) pomieszczenie magazynowe na leki i sprzęt medyczny
Jak w ofercie wykazać że fizjoterapeuta jest magistrem? Wydaje mi się że kiedyś wykształcenie pojawiało się na wydruku a teraz nie ma takiej pozycji.
wydaje mi się że 3% pozostaje nadal, ponieważ jest zapis że nie łączy się umów fizjoterapii ambulatoryjnej z fizjoterapią domową (świadczeniodawca nie może mieć 2 umów jednocześnie).
Nie cieszcie się tak bardzo z tych 3% na piątkowym spotkaniu w Mazowieckim NFZ padło 8%
Cytat: C.M. Legionów w Lęborku w Marca 29, 2017, 14:45:53 pmwydaje mi się że 3% pozostaje nadal, ponieważ jest zapis że nie łączy się umów fizjoterapii ambulatoryjnej z fizjoterapią domową (świadczeniodawca nie może mieć 2 umów jednocześnie).dziękuję. a już się ucieszyłam, że nie będzie domówek. teraz się zastanawiam czy będę musiała w harmonogramie wykazać wizyty domowe? wcześniej nie musiałam ale od poprzedniego konkursu nie mamy rehabilitacji
Specjalista jest wymagany chociażby przez jedną poradę zapisaną w rozporządzeniu:wizyta fizjoterapeutyczna - Wymagania dotyczące personelu: osoba, która uzyskała tytuł specjalisty w dziedzinie fizjoterapii na zasadachokreślonych w przepisach w sprawie uzyskiwania tytułu specjalisty w dziedzinach mających zastosowaniew ochronie zdrowia lub uzyskała tytuł specjalisty rehabilitacji ruchowej II stopnia, zwana dalej specjalistąw dziedzinie fizjoterapii.