collapse

Reklama

Autor Wątek: Proszę o pomoc - Problem z rozliczeniem wniosków ZPO (początkujący)  (Przeczytany 11975 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
Odp: Proszę o pomoc - Problem z rozliczeniem wniosków ZPO (początkujący)
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 10, 2017, 14:19:17 pm »
U nas musisz wysłać papiery razem z raportem bo u nas nie ma automata i muszą sobie popatrzeć czy zgadza się produkt wykazany w raporcie z wpisanym na wniosku...

Offline thomson92

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 10, 2017, 14:53:59 pm »
Wykonałem sprawozdanie danych o zaopatrzeniu. Jednak czy raport został wysłany do nfz? Bo zgodnie z instrukcją, tutaj cytat
Kliknięcie przycisku spowoduje wyświetlenie okna, w
którym można wybrać nazwę pliku oraz miejsce zapisu, a
następnie wyświetli komunikat z możliwością wprowadzenia
dokumentu finansowego, do którego odnosi się raport.
wybierałem miejsce zapisu pliku ale potem nie pojawił się komunikat z mozliwością wprowadzenia dokumentu finansowego. Czy może to byc związane z tym, że jest to pierwsze rozliczenie tej firmy? (wczęśniej był inny właściciel) Czy może coś zrobiłem źle i raport w ogóle się nie wysłał, jak to sprawdzić? W kolumnie Plik mam podane [Stan:1]:C\KS\KS-PPS\EXPORT\....

Edit. Zadzwoniłem do nfz mówią, że żaden raport do nich nie dotarł. Czy ten plik z raportem, który wygenerowałem mam wysłać jakoś przez szoi czy inną drogą. Nie za bardzo wiem w jaki sposób jest to przekazywane.

Edit2. Czy może byc to związane z nieuzupełnionymi ustawianiami do komunikacji z NFZ? Jeżeli tak to skąd wezmę dane takie jak np. port, server itd?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2017, 15:40:25 pm wysłana przez thomson92 »

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 10, 2017, 15:39:53 pm »
SZOI > SPRAWOZDAWCZOŚĆ > raporty statystyczne z zaopatrzenia . dodawanie pozycji i tu wybierasz raport i dodajesz
Edward z Kętrzyna

Offline thomson92

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 10, 2017, 15:45:07 pm »
SZOI > SPRAWOZDAWCZOŚĆ > raporty statystyczne z zaopatrzenia . dodawanie pozycji i tu wybierasz raport i dodajesz

Serdeczne dzięki za pomoc :)

Offline thomson92

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 10, 2017, 19:36:31 pm »
Jeszcze takie szybkie pytanko. Jeżeli wysłałem już ten pierwszy raport do NFZ i tak jak wiadomo będę musiał po raporcie zwrotnym nanieść kilka poprawek to czy mogę to zrobić bezpośrednio tak jak wcześniej to robiłem czyli - edytuje dane świadczenie i tworzę z tego nowy raport? Czy najpierw musze usunąć stary raport z folderu export żeby w ogóle go nie było w kspps? Pytam ponieważ widzę, że w kolumnie status w świadczeniach zmieniła się ikonka od momentu kiedy wprowadziłem je do raportu więc nie mam pewności czy zmiany od tej chwili, które tam wprowadzę będą się tak samo zapisywać.

Edit. Przepraszam za podwójnego posta, z biegu wszedłem na forum zadać pytanie i zapomniałem, że ja jako ostatni pisałem wiadadomość.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2017, 20:02:11 pm wysłana przez thomson92 »

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 10, 2017, 20:14:17 pm »
Nigdy nie usuwaj wysłanych na SZOI raportów bo będziesz miał duże problemy. Wgrywasz raport zwrotny, przez edycję poprawiasz i tworzysz drugi raport i wysyłasz go na i tak aż będzie bez błedów
Edward z Kętrzyna

Offline thomson92

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 11, 2017, 13:55:57 pm »
Oczekując na raport zwrotny już zaczynają pojawiać się problemy, świadczeniodawca uznał że nie chce ujmowac 2 wniosków, które już zawarłem w raporcie (oczywiście na szoi automatycznie wskazało je jako nieprawidlowe no ale nie wnikajmy). Wnioski w wersji papierowej, które zostały dzisiaj dostarczone do NFZ były ponumerowane zgodnie z tymi w raporcie jednak przed dostarczeniem usunięto z nich te 2 niechciane więc teoretycznie numeracja jest nie do końca z godna z tym co jest w raporcie bo zabraknie 2 wniosków. Nie wiem jeszcze jak dokładnie edytuje się świadczenia w raporcie zwrotnym ale wolę się przygotować. Co powinienem zrobić kiedy otrzymam raport zwrotny? Usunąć 2 niechciane wnioski? Czy nie zaburzy to numeracji? Bo pula wniosków zmniejszy się o 2 i każdy wniosek w raporcie będzie miał inny numer niż na papierze?  Czy może podczas edycji raportu zwrotnego nie ma to znaczenia? Albo będzie tam opcja żeby usunąć dane świadczenie Nie zaburzając numeracji?

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 11, 2017, 14:26:31 pm »
Będą takie numery jakie zostały nadane podczas pierwszego wpisywania.. Jakbyś teraz usunął jakiś wniosek i dodał go ponownie to otrzyma on taki sam numer jak miał poprzednio.

Offline thomson92

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 11, 2017, 17:48:29 pm »
Prosiłbym jeszcze o podpowiedź gdzie powinienem wpisać dane dot. odbytego stażu dla nowego pracownika, fizjoterapeuty w sklepie ortopedycznym na szoi. Wprowdziłem wszystkie dane osobowe, zawodowe i dotyczące harmonogramu pracy jednak świedczeniodawca twierdzi, że informatyk, który wcześniej mu wprowadzał nowy personel do szoi potrzebował dokumentu potwierdzającego odbyty staż (12 m-cy) jednak nigdzie nie widzę miejsca gdzie można by te dane wprowadzić.

Z góry dziękuję za pomoc!

Edit. Jedyne co widzę to w sekcji doświadczenie zawodowe można ując ten staż ale zastanawiam się czy to na tym sie kończy dodawanie tego do systemu czy może trzeba to wklepać gdzieś jeszcze. Poprzedni pracownicy, których ja nie dodawałem nie mieli tego uwzględnionego a w przypadku fizjoterapeuty w sklepie ortopedycznym 12-miesięczny staż jest niezbędny do zatwierdzenia żeby sprzedawać wiekszość produktów. Zastanawiam się teraz czy poprzedni informatyk tego nie zatwierdził bo zapomniał? (mimo, że prosił o dostarczenie dokumentu z potwierdzeniem stażu) Może wpisał to ale w zupełnie inne miejsce, o którym nic nie wiem lub wprowadzenie tego do szoi nie jest istotne z punktu funkcjonowania sklepu? Wybaczcie jeżeli zadaję głupie lub banalne pytania ale jestem świeżakiem i nie chcę czegoś przeoczyć.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2017, 19:31:51 pm wysłana przez thomson92 »

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 465
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 2
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9408 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]