BTW jaka na obecnych wersjach PPSa macie wydajnosc przy wyszukiwaniu w swiadczeniach np wszystkich swiadczen z danego misiaca wykonanych przed danego lekarza ? ja chwilowo utknalem na PPS 2009.00.3.0 i jest tragedia z wydajnoscia w tym miejscu ..
baza co chwile fixowana (fix.bat z forum) a wyszukiwanie sie wlecze :-/ pamietam ze na niektorych wersjach PPSa tak mialem i zazwyczaj po aktualizacji bylo lepiej
U mnie nie ma problem??w z wydajno??ciÄ? filtrowania. BazÄ? mam na Firebirdzie w wersji 2 o wielko??ci ok. 1.4 GB, pamiÄ?ci RAM w komputerze 4GB. Gorzej to wyglÄ?da na s??abych komputerach na kt??rych plik bazy danych ma wiÄ?kszy rozmiar ni?? wielko??Ä? pamiÄ?ci RAM wtedy to jest tragedia. Chocia?? podejrzewam Piotrze ??e tw??j sprzÄ?t przewy??sza wymagania okre??lone przez producenta, wiÄ?c mo??e to byÄ? problem tej wersji programu.
WracajÄ?c do temat??w filtr??w to lepszym rozwiÄ?zaniem jest dodaniem filtr??w wieku pacjenta i rozpozna?? ICD10 ni?? raporty dedykowane. Nie wszystkie raporty do wszystkich druk??w sÄ? zrobione np. Mz-14, Mz-15 i siÄ? zmieniajÄ?c co roku wiÄ?c trzeba raporty zmieniaÄ?. Przyda??by siÄ? jeszcze filtr p??eÄ? i czy pacjent pochodzi z miasta czy wsi. I tak jak pisa??em mo??na te filtry ukryÄ? tak jak to jest z legendÄ?.