Próbuję zrobić raport z badań diagnostycznych za ostatni kwartał:
Moduł Rozliczenia -> Lista Raportów -> Okres rozl: Czerwiec 2016 -> F2 Dodaj -> Komunikat zbiorczy o świadczeniach udzielonych w POZ
Następnie ustawiam Okres raportowania: K-Kwartał, ustawiam umowę z NFZ, kopiuję dane z raportu z marca, uzupełniam wartości i pojawiają się dwa problemy:
1.Jeżeli chce dodać badanie przez F2 Dodaj, to w polu Typ Świadczenia nie mogę znaleść takiego z kodem 18.9 itp, mam dostępne jakieś 32.ćostam
2.Pomimo zapisania klawiszem Ctrl+S Zapisz po zamknięciu okna i ponownym otwarciu tego komunikatu jest on pusty, tzn numer umowy, miesiąc i rok, numer sprawozdania,id zostają. Okres zmienia się z kwartalnego na miesięczny a wszystkie wpisane chwilę wcześniej badania znikają.
Dzieje się na KS-SOMED 2016.01.0.10, poprzedni raport, który zrobiłem kwietniu (marcowy za I kw.) nie stwarzał problemów. Czy coś się zmieniło od tamtego czasu? Czy w umowie może brakować podpiętych tych usług? (Do umowy był importowany aneks na przełomie czerwca i lipca) W czym może być problem? Pomóżcie proszę, czas trochę nagli