Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
?Wykaz badań diagnostycznych obowiązujący dla realizacji umowy o udzielanie świadczeń lekarza poz wraz z okodowaniem dla celów sprawozdawczości? ? komunikatem XML typu ZBPOZ ? ?Komunikat szczegółowy NFZ danych zbiorczych o świadczeniach udzielonych w ramach POZ?, w terminie do 20. dnia miesiąca następującego po upływie każdego półrocza roku kalendarzowego;?
Wprowadzone zmiany przywracają, począwszy od 1 kwietnia 2016 r., co półroczną sprawozdawczość zbiorczą z wykonania badań diagnostycznych w świadczeniach lekarza POZ, znoszą stosowanie przy rozliczeniach gradacji stawki kapitacyjnej zależnie od osiągniętego przez świadczeniodawcę poziomu wskaźnika wykonania badań diagnostycznych (WWBD) oraz ustalają jednolitą wartość rocznej stawki kapitacyjnej, na poziomie 144,00 zł.
Nie wiem tylko czy mają być te badania też uwzględnione w ZBPOZ półrocznym. Wydaje mi się, że tak, ponieważ NFZ będzie chciał mieć wszystko w ZBPOZ, ale to tylko mi się wydaje.
wg mojej wiedzy wbx (wykaz badań peselowo) wysyłamy za kwiecień