Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
3c to jest wariacja na temat jako załącznik do rozporządzenia i chyba się niczym nie różni. W 3c masz jeszcze wagi do wyliczenia wzorku na współczynnik "czy się łapiesz na podwyżkę". Najważniejsza jest jednak strona trzecia, która mówi, co idzie na PESEL, a co zbiorczo.W zbiorczym kwartalnym PESELowe mają się pojawić jako pozycja z ilością 0.
Czyżby poprawka była po stronie NFZtu? Nie testowałem braku pozycji w ZBPOZ poza pierwszym raportem po wejściu WYKBADów, kiedy to był błąd i przyjmowałem przez aklamację, że cały czas ma ta pozycja iść. Logicznie - powinno jej nie być oczywiście.
Najsampierw trzeba te dane przygotować - Rozliczenia -> Rejestracje -> Śiwadczenia udzielone w ramach POZ -> Dane zbiorcze świadczeń udzielonych w ramach POZ. Później umowa-rok-miesiąc i ewentualnie rodzaj ustawiamy (dla badań to badania diagnostyczne) i na dole F9 Uzupełnij.Dopiero teraz możemy wygenerować raport zbiorczy na podstawie badan z modułu POZ.
W Wielkopolsce dalej szoi wypluwa, że raport niekompletny i pozycje muszą być wykazane jako 0.
Cytat: Tomek R w Lutego 04, 2016, 17:56:36 pmW Wielkopolsce dalej szoi wypluwa, że raport niekompletny i pozycje muszą być wykazane jako 0.tak Ci powiedzieli w NFZ? Czy Ty tak uważasz? Pytam bo w K-P każą nie zwracać uwagi na informację o niekompletnym raporcie. "Tak ma zostać". Ale jak ostatnio jedna przychodnia mi spadła z 12 na 11.84 zaczynam się zastanawiać...
U mnie raporty kompletne i poprawne bez zerowych! No ale pamiętaj, że co księstwo to może być inaczej.. ;-)
A co w związku z poniższym rozporządzeniem z badaniami za I kwartał 2016 i marzec? https://legislacja.rcl.gov.pl/docs//516/12281501/12334465/dokument214065.pdf
Cytat: mpi w Kwietnia 05, 2016, 01:37:46 amCytat: Tomek R w Lutego 04, 2016, 17:56:36 pmW Wielkopolsce dalej szoi wypluwa, że raport niekompletny i pozycje muszą być wykazane jako 0.tak Ci powiedzieli w NFZ? Czy Ty tak uważasz? Pytam bo w K-P każą nie zwracać uwagi na informację o niekompletnym raporcie. "Tak ma zostać". Ale jak ostatnio jedna przychodnia mi spadła z 12 na 11.84 zaczynam się zastanawiać... U mnie raporty kompletne i poprawne bez zerowych! No ale pamiętaj, że co księstwo to może być inaczej.. ;-)
projekt jest ale zarządzenia jeszcze nie widziałemhttp://www.nfz.gov.pl/zarzadzenia-prezesa/projekty-zarzadzen/projekt-zarzadzenia-warunki-zawierania-i-realizacji-umow-podstawowa-opieka-zdrowotna,6413.html