Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
To jakie hasło podać dla admina bazy aby móc zmienić nazwę i podać nowe hasło? Chodzi o bazę oracle, masterkey nie działa ale to pewnie tylko dla firebirda.
Cytat: neelix w Grudnia 16, 2015, 22:10:42 pmTo jakie hasło podać dla admina bazy aby móc zmienić nazwę i podać nowe hasło? Chodzi o bazę oracle, masterkey nie działa ale to pewnie tylko dla firebirda.Hasło: GM (koniecznie dużymi)
Poszło "masterkey" jak usunąłem xsyspass z pliku ini.
Cytat: neelix w Grudnia 21, 2015, 09:53:28 amPoszło "masterkey" jak usunąłem xsyspass z pliku ini.Czyli baza firebird
A nie bo oracle Jest tak jak pisze MK: SYSDBA i masterkey są ustawione "na sztywno" i to są hasła potrzebne do zmiany usera i hasła do bazy. Po ich podaniu dopiero można wprowadzić nazwę usera bazy służącego do zabijania sesji, stworzonego zgodnie z instrukcją do modułu serwis i odpowiednie do niego hasło.Wcześniej "masterkey" mi nie działał bo był wpis xsyspass w pliku ini.
Cytat: neelix w Grudnia 22, 2015, 13:02:37 pmA nie bo oracle Jest tak jak pisze MK: SYSDBA i masterkey są ustawione "na sztywno" i to są hasła potrzebne do zmiany usera i hasła do bazy. Po ich podaniu dopiero można wprowadzić nazwę usera bazy służącego do zabijania sesji, stworzonego zgodnie z instrukcją do modułu serwis i odpowiednie do niego hasło.Wcześniej "masterkey" mi nie działał bo był wpis xsyspass w pliku ini.Mnie zadziałało GM. Zakładam, więc że dwa loginy i hasła są na sztywno zapisane w konfiguratorze bez względu jaką bazę się wybierze Dobrze wiedzieć