Pewnie i do tej pory bez większych problemów. A co do komunikacji KS-PPS - AP-KOLCE czy w module Admin -> S4 AP-KOLCE -> Komunikacja ustawiona jest na "włączona"?. Do tego tego jeszcze w Admin -> S2 - eWUŚ -> Może logować się do AP-KOLCE. Jeśli w KS-PPS wszystko włączymy to zostaje nam ustawienie uprawnień już w AP-KOLCE Administracja -> Operatorzy -> uprawnienia do aplikacji. Jeżeli w AP-KOLCE nie będą widoczni operatorzy to zaczynamy zabawę od Portalu Świadczeniodawcy.
Miałem powłączane wszystkie wymagane opcje i uprawnienia zarówno w PPSie jak i KOLCE.
Ogólnie to mi to działa ale.. na użytkownikach innych niż mój czyli admin który ma pełne prawa do portalu i KOLCE.
Jego "troche" inaczej obsługuję w PPSie.
Ponieważ tym userem można zrobić niezłe kuku firmie (a genialny NFZ nie pozwolił mi zrobić sobie drugiego usera w Portalu do obsługi ewuś/dilo/kolce z niskimi uprawnieniami), to nie zapamiętuję mu hasła w PPSie tylko przy każdym sprawdzaniu ewusia wpisuję "z palca". No i jak na ewusia od lat to działa bez problemu to KOLCE w PPSie się na to wypięły i nie działają..
Olałem to na razie bo bez problemów działa komunikacja z KOLCE dla użytkowników którzy pracują z kolejkami i KOLCE nacodzień.
Zauważyłem jednak kilka innych ciekawych zachowań PPSa związanych z tą integracją..
Dotyczy to chyba tylko pacjentów którzy byli już w KOLCE przed migracją.
W PPSie miałem mniej więcej to samo wpisane w kolejce co w KOLCE.
Przy edycji teraz kogoś z KOLCE w PPSie informacja o tym dalej idzie do KOLCE.
Zdarza się jednak, że wpisy się dublują w KOLCE. Dotyczy to np skreśleń.
Jeżeli pacjent był skreślony w KOLCE a w PPSie wpisujemy mu świadczenie i zdejmujemy z kolejki to w KOLCE powstaje drugi wpis ze skreśleniem..
Problem nie dotyczy pacjentów którzy trafili do KOLCE z PPSa, czyli zostali zarejestrowani po uruchomieniu integracji.
Qcze.. nawet zmiana adresu pacjentowi w Rozliczenia->Pacjenci trafia od razu do KOLCE (o ile oczywiście pacjent czeka w kolejce w KOLCE).
Pozdrawiam