collapse

Reklama

Autor Wątek: modyfikacja produktów w zestawie w SZOI  (Przeczytany 5097 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline medi16

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
modyfikacja produktów w zestawie w SZOI
« dnia: Czerwca 27, 2015, 11:41:57 am »
Witajcie,
to moja pierwsza prośba o poradę, od niedawna prowadzę sklep medyczny w Stargardzie Szczecińskim.

Chciałbym zmodyfikować produkty w zestawach i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Tzn. robię kopiuj na wprowadzonym zestawie zgodnie z instrukcją SZOI  pojawia mi się nowy zestaw do którego mogę dodawać i usuwać produkty a jak modyfikować już prowadzone? Usunąć i dodać od nowa? Jakie są kolejne kroki zgłoszenia tych zmian bo jeszcze nigdy wcześniej takich operacji nie wykonywaliśmy.

Mógłby mi ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników podpowiedzieć jak to wygląda krok po kroku, może jest gdzieś jakaś instrukcja?

Z góry dziękuję za pomoc.

Offline cilazapril

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 128
  • Mazowiecki OW
Odp: modyfikacja produktów w zestawie w SZOI
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2015, 16:51:08 pm »
Nie można modyfikować produktu dodanego do już zatwierdzonego zestawu. Produkt źle wprowadzony odznaczasz w nowo utworzonym zestawie i dodajesz poprawny po czym zaznaczasz go w zestawie.
Nie ma nic za darmo. Darmowa jest tylko śmierć, choć i ona kosztuje przecież życie.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 27, 2015, 21:36:15 pm »
Edycja produktów? Tego się nie robi.
Najszybciej to po prostu dodać od nowa wszystkie te produkty (najlepiej importem z pliku) a później dodać je w nowym zestawie zamiast tych starych.
Edycję ceny z kolei robi się już w samym wniosku.

Offline medi16

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 28, 2015, 12:37:34 pm »
Nie wiem czy dobrze rozumiem, czyli tworzę nowy zestaw w którym sa wszystkie produkty, a nie tylko te ktore chce poprawic?
Usuwam te ktore chce poprawić i dodaje jako nowe te które chciałem zmienić?

A jak za jednym zamachem zmienić np. Nazwy produktów bo zostaly blednie zgloszone, lub tak jak teraz w przypadku wpzkow elektryczych nfz wymaga dopisania tekstu "w-el"  a w czesci produktow zmienić ceny, da się to jakoś za jednym razem?

Offline medi16

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 28, 2015, 13:32:14 pm »
metodą prób i błędów jestem coraz bliżej rozwiązania ale proszę mnie naprostować czy robię poprawnie np.
mam w bazie towar np. kod:4321, nazwa:wózek..., model: hero cośtam
teraz w csv zmieniam na kod:4321, nazwa:wózek..., model: w-el hero cośtam
robię import, importuje się poprawnie
w bazie pojawiają mi się 2 towary o takim samym kodzie czy to jest prawidłowo? bo do zestawu mogę już dodać ten poprawiony wpis ale czy ten kod powinien być taki sam czy już inny bo w instrukcji piszą coś o unikalnym kodzie ale SZOI zaimportował tą pozycję poprawnie więc teraz zgłupiałem.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 419
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]