Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
A najlepsze jest to, że w jednej przychodni jak wysyłałem poprawę błędów z marca to zabrały się też świadczenia z kwietnia. I nie dość, że przeszły to jeszcze zostały zweryfikowane. To się jeszcze nigdy u mnie nie zdarzyło aby bieżący miesiąc został zweryfikowany (niektórzy oczywiście będą twierdzić, że ZOW weryfikuje bieżące miesiące przed końcem miesiąca ale ja w to nie wierzę, pomijam zgodę na wcześniejsze rozliczenie)
W nawiązaniu do Zarządzenia Prezesa NFZ nr 16/2015/DI oraz mając na uwadze konieczność dostosowania systemów informatycznych świadczeniodawców do obsługi nowego formatu SWIAD w wersji 8.7.0 informujemy, że sprawozdania za okres kwiecień 2015 roku będą mogły być przekazywane zgodnie z Ogólnymi Warunkami Umów (OWU) od 1 maja 2015 roku. Jednocześnie informujemy, że świadczenia przekazane wcześniej będą odrzucane przez system NFZ.
Do wielkopolskiego NFZ przechodzą raporty statystyczne za kwiecień wersja 7.6.0.