Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Oczywiście że datę można wskazać inną i tak też powiedziałem w przychodniach i tak robili, tyle że na koniec miesiąca wróciły mi te zlecenia jako pozycje błędne i trzeba było poprawiać daty podzleceń, dlatego na wszelki wypadek uprzedzam bo później nie da się tego z automatu poprawić i trzeba ręcznie. Proszę mi wierzyć że Panie które miały to poprawiać nie były zachwycone, może teraz to w NFZ zmienią ale wątpie, można na próbę wysłać kilka zleceń.Somed jest bardzo dobrym programem ale czasami aż za dużo ma możliwości konfiguracyjnych i lepiej jakby była jedna "właściwa" konfiguracja niż kilka, może mój defytyzm wynika z tego że lepiej się upewnić niż później poprawiać a nadal pozostaje wiele spraw z badaniami które nie są do końca wyjaśnione.Pozdrawiam
Przecież w elemencie procedura można wskazać datę wykonania procedury. Fakt, że może dla pewnych sytuacji, ale jako tako można i NFZ to przyjmuje.
Cytat: MK w Kwietnia 02, 2015, 11:05:06 amPrzecież w elemencie procedura można wskazać datę wykonania procedury. Fakt, że może dla pewnych sytuacji, ale jako tako można i NFZ to przyjmuje.Punkt z rozporządzenia, do którego odnosi się opis tej pozycji w XML mówi, że nie dotyczy POZ.Czy Somed będzie na tyle mądry, że rozpozna które badania wysłać do NFZ jako procedury ICD-9 powiązane z usługą (DILO), a które osobno jako kody 10-cyfrowe?
Nie tylko dla podzleceń to działa. Ci, którzy procedury wykorzystują mogą spać spokojnie. Więcej tu: https://www.facebook.com/kssomed (wpis z dnia dzisiejszego)
Cytat: MK w Kwietnia 01, 2015, 14:49:53 pmNie tylko dla podzleceń to działa. Ci, którzy procedury wykorzystują mogą spać spokojnie. Więcej tu: https://www.facebook.com/kssomed (wpis z dnia dzisiejszego)WitamNie chce siać defetyzmu ale zbliża się 20.04 i Ci co wpisują procedury mają sobie ręcznie policzyć do sprawozdania z badań ? W aktualizacjach nie ma informacji i z tego co sprawdzałem procedury nie są liczone z porad ambulatoryjnych, czy jest cień szansy że będzie to zrobione do 20 ?Pozdrawiam