collapse

Reklama

Autor Wątek: Eksport kolejek z KS-PPS do AP-KOLCE (KWX)  (Przeczytany 35533 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
Odp: Eksport kolejek z KS-PPS do AP-KOLCE (KWX)
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 31, 2015, 21:54:03 pm »
No jeszcze ze 2h trwa, spokojnie można poczekać.

Myślisz, że jest więcej takich świrów którzy teraz siedzą i pracują nad kolejkami i AP-KOLCE?
BTW właśnie skończyłem ostatnie wysyłki świadczeń za marzec na jutro i mam nadzieję, że rano uda się zrobić rozliczenia bez większych cudów ;-)

Obawiam się że po takich operacjach kolejka za marzec może nie wyjść poprawnie. Wszelkie przepisywania pacjentów do procedur lepiej zrobić po kolejce za marzec.

Teoretycznie, jeżeli postąpi się wg instrukcji Kamsoftu to powinna wyjść OK bo pacjentów przenosimy (skreślamy) z obecnej kolejki z datą 1.04.2015, więc statystyka na 31.03.2015 powinna być ok.. powinna.. :-/

Pozdrawiam

Offline Manjak

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 01, 2015, 11:10:46 am »
I jak, czy ktoś może się podzielić doświadczeniami po przeniesieniu pacjentów z poradni? Ja dowiedziałem się, że pacjenci w pps zostaną przeniesieni na procedurę (mimo że kolejka nadal prowadzona dla poradni ??? ) i z tej kolejki na procedurę będą się podpinać do świadczenia. Niestety nie dowiedziałem się, jak w takim razie mam wpisywać kolejnych pacjentów - na procedurę? do poradni?  :o

Offline Zdrowy

• Super Specjalista
  • Pomógł? 2
  • Mazowiecki OW
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 01, 2015, 11:37:01 am »
Teoretycznie, jeżeli postąpi się wg instrukcji Kamsoftu to powinna wyjść OK bo pacjentów przenosimy (skreślamy) z obecnej kolejki z datą 1.04.2015, więc statystyka na 31.03.2015 powinna być ok.. powinna.. :-/
W PPS. W opisie aktualizacji SOMED piszą, żeby najpierw wysłać kolejkę za marzec.

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 01, 2015, 13:58:33 pm »
A ja to już pitole i przepisuję ręcznie bo i tak mi PPS nie ma ochoty wyeksportować listy bo brak rozpoznań i braki w adresach..
Nie mam tego aż tak dużo i w dzień dwa to ogarniemy mam nadzieję!

POzdrawiam

Offline Tomek

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 01, 2015, 15:22:11 pm »
U mnie po przepięciu do procedur pacjenci oczekujący zniknęli z Terminarza i teraz nie wiem jak i zapisywać nowych (na jakie dni i godziny) - zrobiło się dużo wolnego miejsca.

Offline rehab

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 01, 2015, 20:32:28 pm »
Witam, mam pytanie troszkę z innej beczki: czy jest możliwe żeby program ks pps źle obliczał dane w raporcie o o liczbie pacjentów oczek.???? liczba osób skreślonych w danym mies. (przypadek stabilny) zgadza mi się natomiast liczba osób -przyp P jest zawyżona .

Offline mlutek

• Super Specjalista
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 02, 2015, 08:06:25 am »
Hej, tak jest to mozliwe, u mnie był taki przypadek, ale wynikło to z tego ze zle skreśliłem pacjenta na przełomie miesiąca, i później jak poprawiłem datę skreślenia pacjenta to mialem zle wyliczoną ilośc w statystyce...troszeczkę to dziwne ale teoretycznie możliwe, prawdopodobnie wynika to z błedu w bazie danych. jak to poprawic nie wiem, ja musiałem recznie zmieniać ilość pacjentów oczekujących tak aby mi sie zgadzało z faktycznym skreśleniem.

Offline lukaszpps

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 4
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 02, 2015, 08:35:21 am »
Jedno mnie zastanawia, dokąd to wszystko zmierza inwestujemy pieniądze w sprzęt i oprogramowanie a tu nagle zawracamy o 180 stopni i wpisujemy dane ręcznie .
Czy ktoś tam na górze ma jakiekolwiek pojecie o tym co się dzieje u nas kiedy są podejmowane takie głupie decyzje ?

Offline mimi

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 02, 2015, 08:37:42 am »
Jedno mnie zastanawia, dokąd to wszystko zmierza inwestujemy pieniądze w sprzęt i oprogramowanie a tu nagle zawracamy o 180 stopni i wpisujemy dane ręcznie .
Czy ktoś tam na górze ma jakiekolwiek pojecie o tym co się dzieje u nas kiedy są podejmowane takie głupie decyzje ?

Ponoć KOL-CE robi Kamsoft, więc dziwi to tym bardziej ;)

Offline rehab

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 02, 2015, 10:20:20 am »
To kiedy powinno się skreślać pacjentów???( jak można poprawić datę skreślenia) To w takim razie średni rzeczywisty czas oczekiwania też jest źle wyliczony???

Offline mimi

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 02, 2015, 12:24:53 pm »
To kiedy powinno się skreślać pacjentów???( jak można poprawić datę skreślenia) To w takim razie średni rzeczywisty czas oczekiwania też jest źle wyliczony???
Nie da się poprawić daty skreślenia... Podobno mają to też zmienić, ale to piosenka przyszłości. Nic już takim wpisem zrobić nie można.

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 02, 2015, 13:27:14 pm »
Czy komuś udało się poprawnie zaimportować na AP-KOLCE kolejkę wyeksportowaną z PPSa?
U mnie AP-KOLCE zaimportowało poprawnie wszystkich pacjentów ale nie zaimportowało żadnego z nich do kolejki..
W raporcie zwrotnym KWZ mam dla kolejki taką informację
null - rekord został pominięty przez import

Pozdrawiam

Offline Daram

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
  • Mazowiecki NFZ
« Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 02, 2015, 14:33:42 pm »
Zapytaj za tydzień, wtedy może komuś się uda :)
To jest jakaś paranoja, nikt normalny nie mógł tego wymyśleć

Offline Manjak

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 02, 2015, 16:44:05 pm »
Mnie się udało, ale musiałem ręcznie poprawić w pliku kod miejsca, bo z pps-a generował się z numerem "2000" z przodu, a w kolcach jest bez tego. Zanim to zrobiłem, to też importowało mi tylko pacjentów. Mam nadzieję, że nie będzie przez to jakiejś kaszany. Piotr może u Ciebie też w tym tkwi sęk?

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 02, 2015, 19:02:11 pm »
Mnie się udało, ale musiałem ręcznie poprawić w pliku kod miejsca, bo z pps-a generował się z numerem "2000" z przodu, a w kolcach jest bez tego. Zanim to zrobiłem, to też importowało mi tylko pacjentów. Mam nadzieję, że nie będzie przez to jakiejś kaszany. Piotr może u Ciebie też w tym tkwi sęk?

Dzięki za podpowiedź, sprawdzę jak się połączę do firmy.. kiedyś ;-)

Pozdrawiam

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 621
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 2
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9407 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3150 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]