collapse

Reklama

Autor Wątek: Położna - Wizyta w edukacji - a brak na liście aktywnej  (Przeczytany 5951 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robinson

• Super Specjalista
  • Pomógł? 14
Położna - Wizyta w edukacji - a brak na liście aktywnej
« dnia: Marca 03, 2015, 09:23:22 am »
witam,
co z takim przypadkiem gdy u położnej "wyleciała" z listy ciężarna ponieważ jest/była na czerwono w eWUŚ (i nie było dokumentu/oświadczenia) poszły usługi Wizyta w edukacji i wróciły z błędem, że pacjentki nie ma na liście zadeklarowanych, czy jest to jeszcze w jakiś sposób do uratowania? Wydaje mi się że nie ponieważ nie ma jej na liście ale może jakiś artykuł itp ale to też raczej musi być na liście. Co sądzicie?

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
Odp: Położna - Wizyta w edukacji - a brak na liście aktywnej
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 03, 2015, 10:34:21 am »
Ktoś na forum wypowiadał się, że wizyty w edukacji nie muszą mieć deklaracji.
Sam miałem w zeszłym roku odrzucone świadczenia w edukacji, bo pacjentka poszła do innej położnej, mimo, że była także u nas i także u nas miała deklarację. Więc teoretycznie jedno z drugim nie powinno mieć nic wspólnego. Spróbuj dać oświadczenie do świadczenia i wyślij jeszcze raz.
Przepraszamy. Taras widokowy nieczynny. Najbliższy czynny taras widokowy dla odprowadzających we Wrocławiu!

Offline Robinson

• Super Specjalista
  • Pomógł? 14
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 09, 2015, 10:07:58 am »
Poszły świadczenia z oświadczeniami i niestety nie są przeszło. Błąd "swiadczenie może zostać wykonane tylko pacjentom znajdującym się liście poz tego świadczeniodawcy". Czy komuś udało się przepchnąć takie usługi?

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 09, 2015, 10:13:16 am »
A pacjenci są na liście POZ ?
Edward z Kętrzyna

Offline Robinson

• Super Specjalista
  • Pomógł? 14
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 09, 2015, 10:18:56 am »
Edward_B tak jak na samym początku czyli nie są pacjentki wyleciały jako nieubezpieczone i wiem, że generalnie to jest powód ale może jest jakiś sposób na kobiety w ciąży.?

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 09, 2015, 10:25:47 am »
Ale przecież NFZ jeszcze ich nie wyrzucał, czy to znaczy, że ich wycofałaś sama? Nie rozliczam położnych to nie wiem czy macie w umowie świadczenia z poza listy
Edward z Kętrzyna

Offline Adamiakowa

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 17, 2015, 23:42:23 pm »
Witam. Mam ten sam problem  Błąd "świadczenie może zostać wykonane tylko pacjentom znajdującym się liście poz tego świadczeniodawcy" z tą różnicą, ze mam potwierdzenie z ZUS, ze pacjentka jest ubezpieczona, chociaż świeci na czerwono. Wprowadziłam oświadczenie i nie przeszło. Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?( Pacjentka jest już dawno u mnie na liście i jej nie usuwałam, w zeszłym roku miałam u niej wizyty edukacyjne zaakceptowane).

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 540
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]