Bardzo proszę o pomoc w kwestii w/w tematu ksiąg.
Pozwolę sobie trochę rozszerzyć temat.
Zgodnie z:
§ 56. 1. Zakład rehabilitacji leczniczej prowadzi dokumentację:
1) zbiorczą w formie księgi zabiegów leczniczych;
2) indywidualną w formie karty pacjenta.
2. Księga zabiegów leczniczych, opatrzona numerem
księgi, zawiera:
1) oznaczenie podmiotu, zgodnie z § 10 ust. 1 pkt 1;
2) numer kolejny pacjenta w księdze;
3) imię i nazwisko oraz numer PESEL pacjenta ? jeżeli
został nadany, w przypadku noworodka ? numer
PESEL matki, a w razie braku numeru PESEL
? serię i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość;
4) datę zabiegu leczniczego;
5) rodzaj wykonanego zabiegu leczniczego.
3. Karta pacjenta zawiera informacje wymienione
w ust. 2 oraz dodatkowo:
1) dane o programie rehabilitacji i jego wykonaniu;
2) oznaczenie lekarza zlecającego zabieg leczniczy,
zgodnie z § 10 ust. 1 pkt 3 lit. a?d;
3) oznaczenie osób wchodzących w skład zespołu
wykonującego zabieg leczniczy, zgodnie z § 10
ust. 1 pkt 3.
4. Do karty pacjenta dołącza się zlecenie lekarza
zlecającego zabieg leczniczy.
Moje pytanie brzmi, czy w zakładzie rehabilitacji leczniczej, w której mamy zakresy: poradnia rehabilitacyjna, rehabilitacja ogólnoustrojowa w ośrodku/oddziale dziennym, rehabilitacja dzieci z zaburzeniami wieku rozwojowego w ośrodku/oddziale dziennym i fizjoterapię ambulatoryjną oprócz księgi zabiegów leczniczych, która jest wymagana należy także prowadzić inną księgą typu KSIĘGĘ PORADNI, KSIĘGĘ PRZYJĘĆ bądź KSIĘGĘ GŁÓWNĄ?
Próbowałem generować taką księgą w formie elektronicznej w programie, w którym rozliczam usługi z NFZ i mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić, mianowicie przy generowaniu KSIĘGI GŁÓWNEJ PRZYCHODNI dany pacjent potrafi mieć w ciągu jednego roku kalendarzowego po kilka albo kilkadziesiąt różnych numerów wpisów to znaczy, załóżmy że pacjent na rehabilitacji dzieci z zaburzeniami wieku rozwojowego czy też rehabilitacji ogólnoustrojowej w ośrodku/oddziale dziennym korzystał z usług rehabilitacji przez 80 osobodni to będzie miał nadanych 80 różnych numerów.
Czy w przypadku KSIĘGI GŁÓWNEJ PORADNI każdy pacjent nie powinien mieć nadanego tylko i wyłącznie jednego numeru wpisu do księgi w danym roku?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam