Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Niech mi ktoś powie czy w PPSie jest możliwość automatycznego dopisania do deklaracji istniejących w systemie oświadczeń pacjentów i innych dokumentów potwierdzających ubezpieczenie? To co teraz jest w najnowszej wersji PPS to jakaś kpina bo nie wyobrażam sobie sprawdzania wszystkich pacjentów (bo skąd mam wiedzieć, których pacjentów podczas weryfikacji wywali mi NFZ?) i ręcznego dodawania dla nich dokumentów potwierdzających ubezpieczenie.
Cytat: Michał w Lutego 09, 2015, 21:52:25 pmNiech mi ktoś powie czy w PPSie jest możliwość automatycznego dopisania do deklaracji istniejących w systemie oświadczeń pacjentów i innych dokumentów potwierdzających ubezpieczenie? To co teraz jest w najnowszej wersji PPS to jakaś kpina bo nie wyobrażam sobie sprawdzania wszystkich pacjentów (bo skąd mam wiedzieć, których pacjentów podczas weryfikacji wywali mi NFZ?) i ręcznego dodawania dla nich dokumentów potwierdzających ubezpieczenie.Dzisiaj odbyłem rozmowę z serwisem Kasmoft i otrzymałem odpowiedź, że w Somed automatu nie przewidują. Ciekawe jak w PPS.
Taka wersja nie wyjdzie na dzień dzisiejszy, należy samodzielnie w każdej deklaracji uzupełnić oświadczenie.
Myślę że dzielili podmioty na kilka dni i stąd te różnice, jakby puścili całe województwo to ewuś by się zapchała.
Cytat: neelix w Lutego 12, 2015, 19:27:38 pmMyślę że dzielili podmioty na kilka dni i stąd te różnice, jakby puścili całe województwo to ewuś by się zapchała.Z tego co ja się dowiedziałem, to NFZ robi weryfikacją na 1 dzień miesiąca na podstawie kopii danych z eWUŚ za ten dzień. Czyli weryfikacje wysłane ze stanem na 1 stycznia były prawdopodobnie weryfikowane kiedyś tam później na podstawie danych z ewusia z 1 stycznia właśnie. Ale czy to prawda..Pozdrawiam
a tylko my, świadczeniodawcy, nie mamy takiego przywileju ??
Hmm, ciekawe, ale skąd ma te dane , tzn. jak je uzyskuje - sprawdza ewusie dla wszystkich 1-go ??
W DOW aktywujemy deklaracje tylko do umowy. Nie wiem jak w księstwach SZOI