collapse

Reklama

Autor Wątek: Patronaż położnej - koniec działalności z końcem 2014r.  (Przeczytany 5227 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lexus30

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
Patronaż położnej - koniec działalności z końcem 2014r.
« dnia: Stycznia 12, 2015, 09:01:59 am »
Witam,
czy ma ktoś pomysł jak rozliczyć patronaże i usługi u ciężarnych za grudzień 2014 r położnej środowiskowej, która zakończyła działalność z końcem roku. Muszę zapisać dzieci i pacjentki z data grudniową ale nie mam nowej umowy a co za tym idzie nie mogę aktywować deklaracji i wysłać do NFZ, bez tego nie mogę rozliczyć tych pacjentów.

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
Odp: Patronaż położnej - koniec działalności z końcem 2014r.
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 12, 2015, 09:09:17 am »
Nie wiem czy dobrze rozumiem. Chcesz rozliczyć grudzień i położna ma umowę do końca grudnia? To po co do tego nowa umowa? Umowa na 2015 dotyczy deklaracji od stycznia 2015. Rachunek do NFZ będzie za grudzień
Przepraszamy. Taras widokowy nieczynny. Najbliższy czynny taras widokowy dla odprowadzających we Wrocławiu!

Offline lexus30

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 12, 2015, 09:40:50 am »
Zgadza się rachunek będzie za grudzień 2014 r. natomiast, żeby rozliczyć patronaże i usługi położnej (dodatkowo płatne) moge to zrobić dla aktywnych deklaracji. Deklaracje co prawda mogę aktywować umową z 2014 r. natomiast jak wysyłam listę poz na szoi to żeby uwzględniło deklaracje zapisane po 1 grudnia muszę wygenerować listę na dzień 1 stycznia 2015 r. inaczej tych zapisanych w grudniu nie widzi a umowy brak i listy się nie da wygenerować. Bez tego szoi przy rozliczaniu tych uslug wywali mi, że świadczenia mogą być wykonane tylko aktywnym pacjentom na liście.

Offline kapi

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 12, 2015, 10:28:22 am »
....Bez tego szoi przy rozliczaniu tych uslug wywali mi, że świadczenia mogą być wykonane tylko aktywnym pacjentom na liście.
W 2014 roku patronaże POZ nie muszą być wykonywane pacjentom posiadającym deklaracje. Przerabiałem w zeszłym roku dwa przypadki, kiedy do pacjentki chodziły dwie położne, zapłacili sześć pierwszych patronaży wg dat. Trzy naszej położnej a trzy innej. Nasza położna miała aktywne deklaracje ale to nie było istotne.

Offline lexus30

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 12, 2015, 19:39:15 pm »
faktycznie przeszły te patronaże bez wysyłki listy POZ, cały czas żyłem w przekonaniu że musi ta lista najpierw być przesłana gdyż miałem wcześniej odrzucone świadczenia z komunikatem o braku pacjentki na liście. przepraszam za niepotrzebne zaśmiecanie forum.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 581
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 1
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]