collapse

Reklama

Autor Wątek: Godziny pracy POŁÓŻNEJ I LEKARZA  (Przeczytany 4150 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Natalka24032001

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
Godziny pracy POŁÓŻNEJ I LEKARZA
« dnia: Stycznia 06, 2015, 23:15:28 pm »
Witam , mam pytanie dotyczące pracy położnej, która zbiera deklarację. Zgodnie ze wszystkimi rozporządzeniami jest powiedziane ,ze połozna musi byc dostępna w czasie pracy świadczeniodawcy. Mam mały POZ, nowy 1000 deklaracji,  NFZ przy podpisywaniu umowy kazał mi posiadać dwie połozne, jedną na całym etacie 7,35 codziennie , a drugą 2,25 też codziennie, tak aby była dostępna 10 godzin, działam tak od lipca, wszedzie gdzie znajomi prowadza POZty połozne sa   albo jedna do 6600, na całym etacie albo na częsci, jezeli maja mniej deklaracji. Czy ktoś umie mi wyjasnic sytuację.
Drugi problem to lekarze POZ, osoba zbierająca deklarację pracuje np 8-15.35, przy czym np od 14  ma wizyty domowe, mnie NFZ kazał kolejnego lekarza zatrudnić nie od 15.35 tak jak logicznym by  było, tylko od 14 jak ten pierwszy wychodzi na wizyty domowe.

Proszę o podpowiedź.

Offline medall

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
Odp: Godziny pracy POŁÓŻNEJ I LEKARZA
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 07, 2015, 01:15:39 am »
1000 deklaracji to solo-praktyka, tzn. jeden lekarz, jedna pielęgniarka i kawałek położnej, każdy liczony z etatu jak dla pracowników przedsiębiorstwa leczniczego (7,35). Poproś uzasadnienie na piśmie, żeby ewentualnie odwoływać się dalej.
Ja jestem solo i mam 7,35, w tym czasie także wizyty domowe.
W ogóle poz od 8 do 18 to prawny bandytyzm, ale jeszcze nikt się dobrze tym nie zajął. Dlaczego urzędnicy itd. nie pracują od 8 do 18, a jest ich o wiele więcej niż lekarzy.

Offline Natalka24032001

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
Odp: Godziny pracy POŁÓŻNEJ I LEKARZA
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 07, 2015, 09:55:41 am »
Dziękuję  bardzo własnie mam zamiar napisać pisemko i zapytać dlaczego jestem tak  wyróżniona, cały czas próbuje rozkręcić praktykę i dokładam do interesu, a posiadanie tyle personelu mnie dobija finansowo.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 574
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]