Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
a mnie zastanawia jak mam podać najbliższy wolny termin w opiece długoterminowej gdzie miejsce się zwalnia sami wiecie kiedy, więc co mam podać?
Świadczeniodawcy udzielający świadczeń w rodzaju świadczenia pielęgnacyjne i opiekuńcze w ramach opieki długoterminowej (SPO) w przesłanej przez Małopolski Oddział Wojewódzki w Krakowie tabeli nie powinni wprowadzać dat pierwszego wolnego terminu udzielania świadczeń, jedynie datę przygotowania informacji. W wyjaśnieniach przesyłanych drogą elektroniczną do Małopolskiego Oddziału Wojewódzkiego Narodowego Funduszu Zdrowia w Krakowie (wraz z załączoną tabelą) świadczeniodawcy powinni opisać stan faktyczny tzn., że nie mogą przesłać informacji o pierwszym wolnym terminie udzielania świadczeń, ponieważ pierwszy wolny termin w którym mogą zacząć udzielać świadczeń dla kolejnego pacjenta jest zgon pacjenta, który znajduje się pod ich dotychczasową opieką. W związku z powyższym żaden świadczeniodawca nie jest w stanie przewidzieć takiego zdarzenia.
ja dostałam z NFZ odp. że tabelki są uniwersalne i kto nie realizuje pakietu tego fraza po"oraz" nie dotyczy, ale przed "oraz" tak. Trzeba wypełnić pierwszą rubrykę, bo to termin na przypadki stabilne, a w stomatologii takie są
Do mnie nawet dzwonili żeby potwierdzić