Aktualna wersja KS-PPS: 2025.01.4.1 (2025-06-26)Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
już wcześniej pisałem, że protetyka w ogólnym jest traktowana jak każde inne świadczenie, a to o czym piszesz dotyczy zakresu "Protetyka stomatologiczna" Po drugie jak uzupełniasz kolejkę to masz tylko poradnia 1800 pilna, stabilna, nie wyświetla ci się żadna protetyka
Proszę o wyjaśnienie kogo mam wpisywać w listy oczekujących bo już się pogubiłem1. Przychodzi pacjentka z ulicy której kiedyś coś tam wykonywałem, jest już moją pacjentką, chce się zapisać zapisuje ją na termin - tu jak sądzę wpisuje w kolejkę oczekujących.
2. Przychodzi pacjentka która miała umówioną wizytę, siada na fotel wykonuje jej świadczenie na zębie 17 i 28, kończę zęby 17 i 28. ale widzę że ma jeszcze 15 i 25 zapisuje ją na kolejny termin kiedy zrobię te 2 zęby - wpisywać ten kolejny termin w kolejkę?
3. Przychodzi pacjent z ulicy siada na fotel robię co mam zrobić, kończę wychodzi - nie wpisuje na listę oczekujących.
Jakie są inne przypadki kiedy wpisuje kogoś na listę oczekujących?
Cytat: frodo w Stycznia 04, 2015, 17:17:30 pmW pakiecie ogólnostomatologicznym są m.in. świadczenia protetyczne na które zgodnie z rozporządzeniem MZ z 18 grudnia 2014 roku mają być odrębnie sprawozdawane kolejki od kwietnia 2015już wcześniej pisałem, że protetyka w ogólnym jest traktowana jak każde inne świadczenie, a to o czym piszesz dotyczy zakresu "Protetyka stomatologiczna" Po drugie jak uzupełniasz kolejkę to masz tylko poradnia 1800 pilna, stabilna, nie wyświetla ci się żadna protetyka Cytujale jeżeli dzwoni w poniedziałek i nie chce być przyjęty w ten dzień ale dajmy na to w środę i jest zapisany na tą środę, to dlaczego ma być traktowany jako oczekującyw takim przypadku wrzucam go w terminarz jako wizyta, ale przy założeniu że termin jest narzucony przez świadczeniodawcę to trzeba go wpisać do KO.Dostałeś plik z NFZ na pierwszy wolny termin ? jest tam protetyka ?
W pakiecie ogólnostomatologicznym są m.in. świadczenia protetyczne na które zgodnie z rozporządzeniem MZ z 18 grudnia 2014 roku mają być odrębnie sprawozdawane kolejki od kwietnia 2015
ale jeżeli dzwoni w poniedziałek i nie chce być przyjęty w ten dzień ale dajmy na to w środę i jest zapisany na tą środę, to dlaczego ma być traktowany jako oczekujący
Proszę o wyjaśnienie kogo mam wpisywać w listy oczekujących bo już się pogubiłem1. Przychodzi pacjentka z ulicy której kiedyś coś tam wykonywałem, jest już moją pacjentką, chce się zapisać zapisuje ją na termin - tu jak sądzę wpisuje w kolejkę oczekujących.2. Przychodzi pacjentka która miała umówioną wizytę, siada na fotel wykonuje jej świadczenie na zębie 17 i 28, kończę zęby 17 i 28. ale widzę że ma jeszcze 15 i 25 zapisuje ją na kolejny termin kiedy zrobię te 2 zęby - wpisywać ten kolejny termin w kolejkę?3. Przychodzi pacjent z ulicy siada na fotel robię co mam zrobić, kończę wychodzi - nie wpisuje na listę oczekujących. Jakie są inne przypadki kiedy wpisuje kogoś na listę oczekujących?
pkt.1 masz rację wpisujesz
Czy wpisujemy do kolejki tylko pacjentów, którzy zgadzają się na pierwszy wolny termin ?
Co z pacjentami którzy chcą przyjść np 10 dni po 1 wolnym terminie?
Co z pacjentami , którzy chcą przenieść termin wyznaczonej już wizyty?
Co z pacjentami, którzy byli umówieni na kolejną, wizytę nie przychodzą na nią i po 3 dniach chcą umówic się kolejny raz?
A jeśli chodzi o protezy to najprościej wpisać na listę ustalić wizytę ale nie oddania protezy tylko np badania-przegląd i już ucieka z kolejki bo dalej będzie kontynuacja tak sobie wykombinowałem
Cytat: drzew6 w Stycznia 04, 2015, 22:45:20 pmpkt.1 masz rację wpisujeszAbsolutnie nie to kontynuacja leczenia, pacjent jest drugorazowy.
a jak się odnieść do tej definicji w STM:Pacjent pierwszorazowy - to osoba rejestrowana pierwszy raz, lub po raz kolejny, lecz na noweświadczenie. Jeśli pacjent po zakończeniu leczenia, wraca do placówki (choćby z tą samą jednostkąchorobową) powinien być traktowany jako pacjent pierwszorazowy